Παγκύπριες στη φιλοσοφία Τετραμήνων από τη νέα σχολική χρονιά [ΒΙΝΤΕΟ]

Τι ανέφερε για το ζήτημα στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Παιδείας

Τη μείωση των εξετάσεων για του μαθητές της Τρίτης Λυκείου μελετά το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την προώθηση νομοσχεδίου στη Βουλή. 

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οι μαθητές Τρίτης Λυκείου, από την επόμενη σχολική χρονιά, πέραν από τις δύο εξετάσεις τετραμήνου που θα κληθούν να δώσουν τον Ιανουάριο και το Μάιο είναι υποχρεωμένοι αμέσως μετά να παρακαθίσουν και τις παγκύπριες εξετάσεις για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια, κάτι που το Υπουργείο θέλει να αποφύγει με την πρόταση που ετοιμάζει. 

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου « προσπαθούμε εφόσον μάλιστα οι εξετάσεις δευτέρου τετραμήνου θα έχουν ως αντικείμενο κάτι το οποίο θα εξεταστεί ξανά μετά στις παγκύπριες, προσπαθούμε, νομίζω είναι λογικό, να συντμήσουμε και αντί τρεις να έχουμε δύο».
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου και Τεχνικών Σχολών θα κριθούν με βάση τις δύο παγκύπριες εξετάσεις τετραμήνων. 

«Και στα δύο τετράμηνα θα είναι παγκύπριες εξετάσεις τετραμήνων. Δηλαδή εφόσον οι αυτές εξετάσεις θα γίνουν ούτως ή άλλως με προδιαγραφές παγκυπρίων εξετάσεων όσον αφορά τη διαδικασία, τη θεματοθέτηση, το ίδιο πράγμα επιζητούμε να υπάρχει μία ακεραιότητα, αδιάβλητο, αντικειμενικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σε σχέση με την απόκτηση απολυτηρίου ο Υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι θα προσμετρήσουν ο προφορικός βαθμός των μαθητών μαζί με την απόδοσή τους στις δύο παγκύπριες εξετάσεις τετραμήνων.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.