Στο κενό πέφτουν μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της ΠΑΣΥΝΟ για αναστολή της πειθαρχικής δίωξης [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΣ]

Μετά από τρεις και πλέον ώρες ακροαματικής διαδικασίας από τον ευρευνόντα λειτουργό και τον Υπουργό Υγείας αποφασίστηκε όπως η απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Πέμπτη

Ούτε οι εξηγήσεις των πέντε νοσηλευτριών, αλλά ούτε και η πίεση από ΠΑΣΥΝΟ που κατέβασε σε 12ώρη απεργία τα μέλη της, παραλύοντας πολλά τμήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, έφεραν το ποθητό για την Συντεχνία αποτέλεσμα. Την αναστολή της πειθαρχικής δίωξης των πέντε. 

Μετά από τρεις ώρες ακροαματικής διαδικασίας, στην διάρκεια της οποία οι πέντε νοσηλεύτριες εξήγησαν, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, γιατί κατόπιν οδηγιών της συντεχνίας τους, αρνήθηκαν τον Νοέμβριο να περιθάλψουν στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ασθενείς με κορωνοϊό, ο Ερευνών Λειτουργός επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την ετυμηγορία του την ερχόμενη Πέμπτη. 

«Θα έχει ενώπιον του όλα τα δεδομένα ο λειτουργός θα έχει το πόρισμα, θα έχει τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων και εκεί αφού θα έχει στο σύνολο την εικόνα θα αποφασιστεί τι ενδεχόμενη επιβολή της ποινής», δήλωσε η Συντονίστρια του Γραφείου Υπουργείου Υγείας, Αναστασία Ανθούση.  

Για παράνομη διαδικασία κάνει λόγο η ΠΑΣΥΝΟ, η οποία προχώρησε σε 12ωρη προειδοποιητική απεργία, ενώ στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας μέλη της άφησαν τα καθήκοντα τους και συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να στηρίξουν τις 5 νοσηλεύτριες. 

«Ευελπιστούμε στην ύστατη τώρα προσπάθεια οι ερευνώντες λειτουργοί και ο υπουργός υγείας θα καταλάβει την παράτυπη διαδικασία που έχει στηθεί και την παράνομη διαδικασία που έχει στηθεί απέναντι αυτών των κοπέλλων», δήλωσε μέλος της Κεντρικής Γραμματείας ΠΑΣΥΝΟ, Χρίστος Χριστοδούλου.  

 «Δεν είχαμε ποτέ άλλες περιπτώσεις όπου μέλη συντεχνίας τα οποία είχαν αναλάβει συνδικαλιστική δράση κατόπιν οδηγιών των συντεχνιών τους να κατηγορούνται και να τους επιβάλλεται πειθαρχική ποινή», δήλωσε ο Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΣΥΝΟ, Ζένιος Νικολάου.  

Πρόθεση της ΠΑΣΥΝΟ μάλιστα είναι να κλιμακώσει τα μέτρα μετά την Τετάρτη οπότε θα ανακοινωθεί η ποινή των πέντε αυτών νοσηλευτριών.


 
*Φωτογραφίες Mattpress


Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.