Κάλεσμα Ιωάννου σε ΠΑΣΥΝΟ για ανάκληση των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ο υπουργός Υγείας αναφέρεται σε «ετσιθελική συμπεριφορά» της ηγεσίας της ΠΑΣΥΝΟ αλλά και εξυπηρέτηση συνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων

Έκκληση για αναθεώρηση της απόφασης για 12ωρη απεργιακή κινητοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού απηύθυνε με γραπτή δήλωση ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει αναστάτωση και ταλαιπωρία στους πολίτες.

Αφού υπεραμύνθηκε της απόφασης του για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον μελών του νοσηλευτικού προσωπικού για την υπόθεση χειρισμού ασθενούς θετικού στον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ο κ. Ιωάννου αφήνει αιχμές στην ΠΑΣΥΝΟ για εξυπηρέτηση συνδικαλιστικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρει παράλληλα πως «η απόφαση για διενέργεια πειθαρχικής έρευνας αποτελεί πάγια πρακτική όταν υποβάλλεται παράπονο ενώπιον μου από αξιωματούχο του Υπουργείου, γιατί αυτό υπαγορεύεται από τη νομοθεσία».

«Σε αντίθετη περίπτωση θα ήμουν υπόλογος για παρεμπόδιση στη διερεύνηση καταγγελίας. Χωρίς να υιοθετώ το περιεχόμενο της καταγγελίας έχω ζητήσει τη διερεύνησή της, ως όφειλα. Πρόκειται για ένα ζήτημα αμιγώς διοικητικό, χωρίς οποιαδήποτε πολιτική υφή», συνεχίζει στη δήλωση του ο Υπουργός, αφήνοντας αιχμές προς την ΠΑΣΥΝΟ για προαγωγή συνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων.

Τονίζει μάλιστα, αναφερόμενος σε πρώτο πρόσωπο ότι, «δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω σε αυτή την τακτική. Έχω καταστήσει σαφές ότι το αίτημα για διακοπή της πειθαρχικής έρευνας από μέρους μου δεν μπορεί να γίνει δεκτό γιατί είναι παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και παραβιάζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης».

Κάνει μάλιστα λόγο για «ετσιθελική συμπεριφορά» από την ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ, η οποία, σύμφωνα με τον Υπουργό, προσπαθεί να παρέμβει στο έργο της διερεύνησης της καταγγελίας και να επηρεάσει την κρίση και την ετυμηγορία του ερευνώντος λειτουργού.

Αναφέρει παράλληλα πως η επερχόμενη απεργία «θα προκαλέσει αχρείαστη αναστάτωση στους πολίτες, ιδιαίτερα στα Εμβολιαστικά Κέντρα».

«Με λυπεί όμως γιατί στην προκειμένη περίπτωση το γόητρο ή και άλλες σκοπιμότητες ή και προθέσεις δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης χωρίς επί της ουσίας να υπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των νοσηλευτών ή των ασθενών», καταλήγει στη δήλωση του ο Υπουργός.

Διαβάστε Επίσης:

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.