Η Κύπρος συμμετέχει στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης [ΒΙΝΤΕΟ]

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, χθες το απόγευμα (1/06), συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στην Κύπρο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια δημόσια συζήτηση με νέους

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η πρώτη εθνική δράση για το Μέλλον της Ευρώπης, με τίτλο «Συζητώντας με τους Νέους το Κοινό μας Μέλλον». 

Νέοι από μη κυβερνητικές οργανώσεις και φοιτητές Πανεπιστημίων ανέπτυξαν τις απόψεις τους και έθεσαν τα ερωτήματά, προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ιερόθεο Παπαδόπουλο, και τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ανδρέα Κεττή. 

Η συζήτηση σηματοδοτεί την έναρξη των δράσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να δώσει στους πολίτες μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών από την Ευρώπη του αύριο. 

«Υπάρχει χάσμα όπως υπάρχει και τις εθνικές πολικές αν μπορώ να το θέσω έτσι, ανάμεσα στην λήψη αποφάσεων στις Βρυξέλλες και στους ευρωπαίους πολίτες, άρα το πρώτο πράγμα που στοχεύουμε με αυτές τις εκδηλώσεις και σήμερα ξεκινούμε μαζί σας είναι πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το χάσμα, πως η φωνή σας ειδικά εσάς τον νέων θα ακουστεί καλύτερα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.  

Μέσω της πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί για την Διάσκεψη, η πρώτη του είδους, οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση σε άλλο κράτος μέλος, να διοργανώσουν οι ίδιοι μια εκδήλωση, καθώς και να μοιραστούν τις ιδέες τους. 

 «Θέλουμε πραγματικά να μας πουν οι πολίτες τι θέλουν και σε ένα περίπου χρόνο από τώρα την άνοιξη του '22 να καταλήξουμε στα συμπεράσματα ούτως ώστε μετά να τεθούν ενόψει των ηγετών.», ανέφερε ο Επικεφαλής Αντιπροσωπείας της ΕΕ, Ιερόθεος Παπαδόπουλος.  

 «Θα πρέπει αυτή την φορά οι πολίτες να ακουστούν και να ακουστούν καθαρά », δήλωσε ο Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Ανδρέας Κεττής. 

Την χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού η Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.