Υπ. Υγείας: Με το ΓΕΣΥ κερδισμένοι είμαστε εμείς [ΒΙΝΤΕΟ]

Δύο χρόνια ζωής μετρά το Γενικό Σύστημα Υγείας, με τον Υπουργό Υγείας, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και τους οργανωμένους ασθενείς να τονίζουν, σε συνέντευξη Τύπου, ότι το ΓΕΣΥ ήρθε για να μείνει

Με το ΓΕΣΥ κερδισμένοι είμαστε εμείς. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Υγείας με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εφαρμογή της μεγαλύτερης κοινωνικής μεταρρύθμισης των τελευταίων δεκαετιών. 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μαζί με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και την Ομοσπονδία συνδέσμων ασθενών, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου τόνισε ότι 24 μήνες μετά την έναρξη του συστήματος αποδεικνύεται ότι τα οφέλη που αποκομίζουμε από το ΓΕΣΥ είναι πολλαπλά, και πρόσθεσε ότι ο τομέας της υγείας βρίσκεται σε διαδικασία ριζικής αναδιάρθρωσης. 

«Το ουσιαστικότερο είναι ότι το ΓεΣΥ είναι εδώ, μετρά ήδη δύο χρόνια ζωής, βελτιώνεται συνεχώς για να είναι πιο λειτουργικό για τους δικαιούχους και τους παρόχους, με στόχο να παραμείνει στη ζωή μας για πολλά χρόνια ακόμα. Το ΓεΣΥ είναι η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση, είναι το κληροδότημά μας στα παιδιά μας, για την οποίο ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να αισθάνεται περήφανη», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.  

Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και στο σύστημα συμμετέχουν πέραν του 70% των ενεργών ιατρών, το 88% των κλινών, το 99% των φαρμακείων και το 100% των κλινικών εργαστηρίων, ενώ επωφελήθηκαν πέραν των 892 χιλιάδων πολιτών. 
Οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην περεταίρω βελτίωση του συστήματος. 

«Τα επόμενα μας στοιχήματα είναι να περιοριστεί περισσότερο η κατάχτηση, να επενδύσουμε στην ποιότητα. Ταυτόχρονα ως οργανισμός χτίζουμε τη συνεργασία είμαστε σε προχωρημένο στάδιο συνεργασίας με τον nice, τον φορέα του ΗΒ που είναι υπεύθυνος για τα πρωτόκολλα στην ποιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου.  

 «Η ΟΣΑΚ τονίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων και την συνεχή βελτίωση του ΓΕΣΥ. Στόχος η τελειοποίηση του με τρόπο με τον οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», ανέφερε ο Γραμματέας ΟΣΑΚ, Πάμπος Παπαδοπούλου.  

Για να ολοκληρωθεί το Γενικό Σύστημα Υγείας απομένει η ένταξη των υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας και αποκατάστασης, καθώς και των εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων που προσφέρονται από συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα. 

Η όλη διαδικασία, σύμφωνα με τον ΟΑΥ, αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...