Η CiPen ανακηρύχθηκε μαθητική επιχείρηση της χρονιάς 2021 [ΒΙΝΤΕΟ]

Η CiPen η μαθητική εταιρεία από την Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας ανακηρύχθηκε σε «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021» στο διαγωνισμό του Junior Achievement Κύπρου

Τις προσπάθειες για ενθάρρυνση της επιχειρηματικής σκέψης και καινοτομίας στα σχολεία συνεχίζει ο Junior Achievement Κύπρου, ο οποίος και φιλοξένησε την Παρασκευή τον Τελικό Διαγωνισμό του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση» 2021.

Η Υπεύθυνη προγραμμάτων, Έμιλη Σωτηρίου, ανέφερε πως «ειλικρινά κάθε χρόνο με εκπλήσσεται με τον ενθουσιασμό σας, τις ιδέες σας, τη δημιουργικότητα αλλά και την ωριμότητα και την προσαρμοστικότητα σας».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Junior Achievement Κύπρου, Αντιγόνη Κομωδίκη, είπε ότι «κατά τη φετινή χρονιά, και παρόλες τις αντίξοες συνθήκες περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» δημιούργησαν 45 μαθητικές επιχειρήσεις».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι 10 φιναλίστ παρουσίασαν την εταιρεία τους και τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες και αξιολογήθηκαν μέσω συνεντεύξεων από την Κριτική Επιτροπή.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Junior Achievement Κύπρου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, είπε ότι «κάτω από αυτές τις συνθήκες, το γεγονός ότι έχουμε 45 ομάδες, όπως έχουμε ακούσει προηγουμένως δείχνει τη πίστη, τη δημιουργικότητα σας».

Ο επικεφαλής επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την έρευνα και την καινοτομίας, Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, επισήμανε πως «το ταλέντο και οι ικανότητες σας αποτελούν παράδειγμα της προοπτικής που υπάρχει για τον τόπο μας αλλά και βασικό συστατικό για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας».

Φέτος, «Εταιρεία της Χρονιάς 2021» αναδείχθηκε η Cipen, η μαθητική εταιρεία από την Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας, η οποία παρήγαγε μελάνι για πένες χρησιμοποιώντας στάχτη από αποτσίγαρα

Η νικήτρια ομάδας θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe τέλη Ιουνίου.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η μαθητική εταιρεία WeCare από την Τεχνική Σχολή Λάρνακας και την τρίτη η μαθητική επιχείρηση SignPocket από την Σχολή Κωφών Λευκωσίας, η οποία δημιούργησε μία εφαρμογή που λειτουργεί ως ηλεκτρονικό λεξικό νοηματικής γλώσσας.Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.