Έργα 23,5 εκατομμυρίων ευρώ, για αναβάθμιση του Μακάριου Νοσοκομείου για περίθαλψη παιδιών και φιλοξενία των γονιών τους αλλά και επιπλέον ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία τμήματος αιμοκάθαρσης, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη του στο Νοσηλευτήριο.
«Έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα, τη νέα Κλινική Παιδονευρολογίας και Γενετικής, νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πρόωρων Νεογνών και ανακαίνιση της παρούσας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Υπέδειξε ότι ουδέποτε άλλαξε την ιδεολογική του ταυτότητα, πρόσθεσε ωστόσο ότι απέδειξε με τους διορισμούς σε θέσεις κλειδιά ανθρώπων οι οποίοι δεν προέρχονται από το ΔΗΣΥ ότι η συμπεριφορά του είναι απολύτως ανεξάρτητη.
«Έτσι πολιτεύτηκα, έτσι θα συνεχίσω να πολιτεύομαι, αλλά και δεν επιτρέπω σε κανένα να μου υπαγορεύει ότι πρέπει να παραιτηθώ από την ιδεολογική μου ταυτότητα ή να αποδέχομαι από πρωίας μέχρι νυκτός κατηγορίες που φτάνουν στο σημείο των ύβρεων, της κατά πολύ υπέρβασης του πολιτικού ήθους, και να σιωπώ γιατί ενδεχόμενα θα χαρακτηριζόμουν ως κομματάρχης», είπε.
Σε ότι αφορά την επικείμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, επανέλαβε ότι θα ήταν αδιανόητο να ανάψει το πράσινο φως για αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης και κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τούρκους πολίτες, ενόσω η Αγκυρα παρουσιάζεται προκλητική και αδιάλλακτη.
Τέλος για το ζήτημα των οδοφραγμάτων, υπογράμμισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έδωσε όλα τα στοιχεία που επέτρεπα το άνοιγμα τους με την τήρηση φυσικά των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, εξέλιξη συμπλήρωσε η οποία προσκρούει στη διχογνωμία που παρατηρείται στα κατεχόμενα.
το δικό σας σχόλιο
* Υποχρεωτικά πεδία
Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.