Προσβλέπουν σε 11,000 νέες θέσεις εργασίας από το Σχέδιο Ανάκαμψης [ΒΙΝΤΕΟ]

Εκτενής παρουσίαση του πέμπτου άξονα του σχεδίου ανάκαμψης που εμπίπτει στο Υπουργείο Εργασίας

Σε εκτενή παρουσίαση του πέμπτου πυλώνα του Σχεδίου Ανάκαμψης, ο οποίος αφορά τους τομείς της Αγοράς Εργασίας, Προστασίας των Δικαιωμάτων των Εργαζομένων και της Κοινωνικής Πρόνοιας και Ενσωμάτωσης προέβη η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

Όπως δήλωσε η υπουργός « μέσα από αυτές τις νέες δράσεις και πολιτικές επικεντρώνουμε πλέον τις προσπάθειές μας για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ποιοτικών ευκαιριών απασχόλησης με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά και από την πανδημία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα δημιουργήσει έως 11.000 νέες θέσεις εργασίας». 

Η Υπουργός παρουσίασε πέντε άξονες πολιτικής για τα έργα και μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται και αφορούν:

-Επένδυση στις Δεξιότητες, την Κατάρτιση και Επανακατάρτιση 

-Επένδυση στην απασχόληση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας 

-Στήριξη του παιδιού, της γυναίκας και της οικογένειας 

-Προστασία των Δικαιωμάτων των Εργαζομένων - Μεταρρύθμιση Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης - Ψηφιοποίηση Διαδικασιών - Κοινωνική Προστασία 

-Κοινωνική Συνοχή και Κοινωνική Πρόνοια 

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. 

«Οτιδήποτε μπορεί σαν θετική εισήγηση να ενταχθεί σε αναπροσαρμογές, όχι μεταρρυθμίσεων, αλλά διάθεσης κονδυλίων, εφόσον τούτο επιτρέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση καλοδεχούμενες, αρκεί μόνο να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι αυτό που θα μας πάρει μπροστά είναι οι μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα αντί της κριτικής που είναι κατανοητή λόγω εκλογών, να προσέλθουν μετά τις 30 Μαΐου με θετικές προτάσεις προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο που υποβλήθηκε το οποίο έχει δεχθεί επαίνους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...