Για την κρίση στη Μέση ανατολή συζήτησαν ο ΥΠΕΞ και Ιορδανος ομόλογος του [ΒΙΝΤΕΟ]

Επίσκεψη εργασίας στην Ιορδανία πραγματοποίησε το απόγευμα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος και συναντήθηκε με τον Ιορδανό ομόλογο του

Η δραματική κλιμάκωση της σύρραξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ήταν στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον ιορδανό ομόλογο του Αϊμάν Αλ Σαφάτι.

Ο κ. Χριστοδούλιδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Αμάν, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για αποκλιμάκωση της κρίσης, την οποία σημείωσε με νόημα σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τρίτες χώρες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε πως «δυστυχώς, η τρέχουσα κατάσταση αξιοποιείται επίσης από τρίτες χώρες για την προώθηση της δικής τους ατζέντας, και αυτό είναι απαράδεκτο. Περιττό να πούμε ότι η Κύπρος - ως χώρα της περιοχής που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με γειτονικές χώρες και ως κράτος μέλος της ΕΕ - υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της ηρεμίας και, συνεπώς, στην αποφυγή περαιτέρω θυμάτων».

Οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν ότι για να τερματιστεί ο φαύλος κύκλος βίας στη Μέση Ανατολή, θα επιτευχθεί μόνο με ολοκληρωμένη και διαρκής ειρηνευτική διευθέτηση, του Παλαιστινιακού βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στην διμερή συνάντηση των δυο υπουργών αλλά και στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών που ακολούθησαν, επί τάπητος τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω εμβάθυνση τους.


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.