Υπ. Δικαιοσύνης: Ριζικές λύσεις στο πρόβλημα της διαφθοράς επιδιώκει η Κυβέρνηση [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι επιδιώκει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και ολιστικά το πρόβλημα της διαφθοράς ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης Εμιλυ Γιολίτη σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο Προεδρικό

Η διαφθορά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα διεθνώς και η εξάπλωσή της συνιστά απειλή για τα θεμέλια της οικονομίας και της δημοκρατίας κάθε κράτους τόνισε η υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως Έμιλυ Γιολίτη σε Ημερίδα για το Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο προεδρικό Μέγαρο.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτης, ανέφερε πως «η διαφθορά αποτελεί βασικό παράγοντα διάβρωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών και του συνόλου της κοινωνίας προς τους θεσμούς, την πολιτική αλλά και τις κρατικές υπηρεσίες. Όλα τα παραπάνω έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία κάθε κράτους αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα».

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Κυβέρνηση για την εφαρμογή των πολιτικών καταπολέμησης της διαφθοράς, τον καθορισμό σαφών και απτών στόχων και τη διαμόρφωση ενός γενικού κλίματος πολιτικής λογοδοσίας.

«Η αποτελεσματική δίωξη της διαφθοράς, νομική προστασία των μαρτύρων και η αυστηρή εφαρμογή των αποτρεπτικών ποινών για αδικήματα που σχετίζονται με τη διαφθορά, αποτελούν βασικούς πυλώνες ενός ολοκληρωμένου πλαισίου καταπολέμησης της διαφθοράς το οποίο βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης», ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην ημερίδα μετείχαν Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων και υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας ο Γενικός Ελεγκτής, η Επίτροπος Νομοθεσίας, η Έφορος Εσωτερικού ελέγχου, εκπρόσωπος της Προεδρίας και της Νομικής Υπηρεσίας.

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.