ΑΣΔΥΚ:Προβληματισμό προκαλεί η άνοδος έκτακτης απασχόλησης στην κρατική μηχανή

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και θα αποδείξει ότι αυτές δεν αποτελούν πυροτεχνήματα κρότου», αναφέρει η ΑΣΔΥΚ

Προβληματίζει η ανοδική τάση στην έκτακτη εργοδότηση στην κρατική μηχανή, σε συνδυασμό με την καθοδική πορεία των μόνιμων υπαλλήλων, λέει η ΑΣΔΥΚ, η οποία επαναλαμβάνει αντίθεσή της στην εργοδότηση έκτακτου προσωπικού για κάλυψη μονίμων αναγκών.
 
Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα στοιχεία απασχόλησης στην κυβέρνηση για τον Απρίλιο, η ΑΣΔΥΚ σημειώνει πως η πρακτική της πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ή και περισσότερων ταχυτήτων, όπως οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου, με μίσθωση, με σύμβαση κ.λπ., έχει εξελιχθεί σε χρόνια ζητήματα και ακόμη αναζητούν τη λύση τους.

Η συντεχνία αναφέρει ότι θεωρεί υποχρέωσή της να υπενθυμίσει την ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών για τερματισμό της πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, δηλώνοντας ότι, η στελέχωση της κρατικής μηχανής θα γίνεται πλέον, με την πλήρωση των κενών μονίμων θέσεων.
 
«Αναμένουμε από την κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και θα αποδείξει ότι αυτές δεν αποτελούν πυροτεχνήματα κρότου», αναφέρει η ΑΣΔΥΚ.
 
Τέλος σημειώνει ότι πάγια θέση της ΑΣΔΥΚ είναι ότι απαιτείται η αποκατάσταση των δικαιωμάτων όλων των εκτάκτων "τους οποίους οι εκάστοτε κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν, πληρώνοντας χαμηλό εργατικό κόστος", προσθέτοντας πως διαχρονικά οι εκάστοτε Κυβερνήσεις επέλεγαν την εργοδότηση έκτακτου προσωπικού γιατί αποτελούσε συμφέρουσα επιλογή, ίσως όχι μόνο, από οικονομικής άποψης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.