Διευθετήθηκαν 5,796 ραντεβού για εμβολιασμό από τα άτομα ηλικίας 27 και 28 ετών [ΒΙΝΤΕΟ]

Περισσότερα από τα μισά ραντεβού έχουν διευθετηθεί μόλις σε δύο ώρες

Αρκετή ταλαιπωρία προκλήθηκε σήμερα στα άτομα ηλικίας 27 και 28 ετών καθώς παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα στην Πύλη Εμβολιασμού.

Η Πύλη άνοιξε κανονικά στις 7:30, με τα πρώτα λεπτά να κυλούν όλα ομαλά ωστόσο κατά τη διάρκεια αναμονής των πολιτών ο χρόνος αυξανόταν συνεχώς αντί να μειώνεται.

Στην αναμονή βρίσκονταν πάνω από 10,000 άτομα με αποτέλεσμα κατά την σύνδεση τους όταν έφτανε η σειρά τους να μην μπορούν να διευθετήσουν ραντεβού για εμβολιασμό καθώς το σύστημα που έβγαζε έξω.Μέχρι τις 9:30 πως προγραμματίστηκαν 5,796 ραντεβού για εμβολιασμό από τα 9,700 που δόθηκαν για τις συγκεκριμένες ηλικίες να πούμε πως η πύλη θα κλείσει σήμερα στις 5 και τριάντα το απόγευμα όπως και αύριο που δικαίωμα για ραντεβού θα έχουν τα άτομα ηλικίας 25 και 26 χρόνων.

Μέχρι και χθες έγιναν 371,430 εμβολιασμοί. Οι 284,264 δηλαδή το 38,4% αφορούν άτομα που εμβολιάστηκαν με την 1η δόση. Ενώ οι 87,166 εμβολιασμοί αφορούν σε άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα δηλαδή το 11,8%.

Την ίδια ώρα, πιστεύεται πως η ανοσία του πληθυσμού, θα επέλθει μέχρι τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, εφόσον εμβολιαστεί ποσοστό 60-65% του πληθυσμού. Ήδη τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς δημιουργούν αισιοδοξία, αφού μειώθηκαν οι λοιμώξεις σε ηλικίες άνω των 70 ετών.

Η θωράκιση μάλιστα, των πιο νεαρών σε ηλικία ατόμων δηλαδή αυτών που ανήκουν στις ηλικίας 20 με 50 ετών θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς όταν εμβολιαστούν τα άτομα σε αυτές τις ηλικίες κάτι που βλέπουμε πως επιτυγχάνεται αφού αύριο σειρά για εμβολιασμό παίρνουν τα άτομα ηλικίας 25 και 26 ετών τότε θα υπάρξει περεταίρω μείωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες.

Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.