Σιζόπουλος: Η ΚΔ πρέπει να λάβει αποφάσεις για τα διαβατήρια των «αξιωματούχων» των κατεχόμενων

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως διαπιστώνεται πως όλοι οι «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους είναι κάτοχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και αποφάσεων για τα διαβατήρια των «αξιωματούχων» του κατοχικού καθεστώτος, είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι «μας προκαλεί εντύπωση που κάποιοι καθημερινά κόπτονται τάχα για την διαφάνεια γύρω από το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων αλλά ουδέποτε τοποθετήθηκαν με το ίδιο σθένος για την κατοχή διαβατηρίων και ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους 'αξιωματούχους' του κατοχικού καθεστώτος».
 

Θυμίζουμε, σημείωσε, πως από το 2017 η ΕΔΕΚ ζήτησε από την Κυβέρνηση ενημέρωση για το θέμα αυτό, παίρνοντας ως απάντηση την απουσία αρχείων για το εν λόγω ζήτημα.
 
Σήμερα, είπε, διαπιστώνεται πως όλοι οι «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους είναι κάτοχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
«Παρόλο που με ικανοποίηση ψηφίστηκε το 2020 η πρότασή μας να εκδίδεται ταυτότητα ή διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνο σε όσους αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατίας και δεν καταχρώνται ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα,  η πρόταση αυτή ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη», πρόσθεσε.
 
Θυμίζουμε, είπε, πως εκκρεμεί ακόμη η πρόταση που συνυπογράφει η ΕΔΕΚ για αφαίρεση του κυπριακού διαβατηρίου ή ταυτότητας από όσους εμφανίζονται ως «αξιωματούχοι» του κατοχικού καθεστώτος και το αξιοποιούν για να περιφέρονται στις χώρες της ΕΕ και να υπονομεύουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΕΕ. Για το συγκεκριμένο θέμα, συνέχισε, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση πώς μπορεί νόμιμα να αφαιρεθούν αυτά τα στοιχεία από τους «αξιωματούχους» του κατοχικού καθεστώτος.
 
«Με ευκαιρία τα όσα το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε στο φως της δημοσιότητας και την προκλητική συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος, επιτέλους η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να προχωρήσει έμπρακτα στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων υλοποίησης των συγκεκριμένων αποφάσεων», κατέληξε.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.