Ζητούν εκ νέου προτεραιότητα για εμβολιασμό οι Καθηγητές

Με ανακοίνωση η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει απογοήτευση για τη μέχρι τώρα άρνηση του Υπουργείου Υγείας

Να δοθεί επιτέλους προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ.
 
Αναφορικά με το θέμα του εμβολιασμού εκπαιδευτικών, η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι - όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της - «το Υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα θετικά στα αιτήματα που του υποβάλαμε γραπτώς, εδώ και μήνες, ώστε να δοθεί στους εκπαιδευτικούς προτεραιότητα εμβολιασμού ως εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, όπως έπραξαν έγκαιρα αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ενδεικτικά αναφέρουμε τις Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία)».
 

«Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν και ο λόγος που στην Ισπανία δεν έκλεισαν τα σχολεία μέχρι στιγμής», σημειώνει.
 
Προσθέτει ότι ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών αποτελούσε και εισήγηση της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, όπως καταγράφηκε σε γραπτή απάντησή της ημερομηνίας 16 Φεβρουαρίου 2021, όπου σημείωνε ότι «όσον αφορά την εισήγηση να δοθεί προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς ως προς τον εμβολιασμό, η ΣΕΕ σημειώνει ότι οι εκπαιδευτικοί ανήκουν στους επαγγελματίες πρώτης γραμμής που εξ ορισμού ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας».

«Αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα άρνησης του Υπουργείου Υγείας να δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών, είναι να νοσήσει ήδη βαριά αριθμός εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και να καταγράφεται θάνατος εκπαιδευτικού», αναφέρει.
 
Ως εκ τούτου, καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΟΕΛΜΕΚ, ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς επίσης και της επικείμενης εξεταστικής περιόδου, «καλούμε το Υπουργείο Υγείας να εγκρίνει επιτέλους τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ως επαγγελματική ομάδα προτεραιότητας, πάνω σε προαιρετική βάση, καθώς είναι αρκετοί οι εκπαιδευτικοί συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων που δεν είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, δεδομένων και των προβλημάτων που παρουσίαζε όλον αυτό τον καιρό η Πύλη Εμβολιασμού».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.