Αβέρωφ στον ΑΝΤ1: Ευθύνες στο κράτος όταν καλεί τον πολίτη να εμβολιαστεί και πέφτει η Πύλη [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε έντονο ύφος ανέφερε μάλιστα πως « δεν είναι μόνο να εκδίδουμε Διατάγματα και να καλούμε τους πολίτες να τα εφαρμόζουν»

Την άποψη πως τα όποια μέτρα πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα τη λογική και την αναλογικότητα εξέφρασε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Υπέδειξε τον τρόπο αυτό, ως το μοναδικό τον οποίο μπορούν να κατανοήσουν και οι πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα στηρίξουν τη συνολική προσπάθεια.

«Όταν στην κρίση της κοινωνίας τα μέτρα είναι ακραία και παράλογα, ούτε θα τα εφαρμόσουν, και ούτε μπορεί το κράτος είτε να εποπτεύει είτε να επιβάλλει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου.

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση πως η Κυβέρνηση δεν θα κινηθεί με τη λογική του «γινατιού», και πως αν η επιδημιολογική εικόνα του τόπου επιτρέπει αναθεώρηση υφιστάμενων μέτρων, είναι κάτι που θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και θα πραγματοποιηθεί.

Παρουσιάστηκε μάλιστα έντονος για την όλη κατάσταση με την Πύλη Εμβολιασμού, επιμένοντας στις αναφορές που έκανε το πρωί. «Δεν είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα» σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, λέγοντας πως «οι πολίτες έκαναν θυσίες. Τους καλούμε να εμβολιαστούν και έχει ευθύνες το κράτος. Όταν καλείς τον πολίτη για να μπει στην κανονικότητα του πρέπει να είναι εμβολιασμένος και πέφτει η Πύλη για τον εμβολιασμό, τότε ναι υπάρχουν ευθύνες».

Σε έντονο ύφος συνέχισε λέγοντας « δεν είναι μόνο να εκδίδουμε Διατάγματα και να καλούμε τους πολίτες να τα εφαρμόζουν».

«Υπάρχουν ευθύνες και σε αυτούς που παίρνουν χοντρά χρήματα για να παρέχουν υπηρεσίες. Και μιλώ για τις εταιρίες που αναλαμβάνουν» ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Δεν είναι μόνο να εκδίδουν τιμολόγια» η χαρακτηριστική του τοποθέτηση για την εταιρία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της Πύλης Εμβολιασμού.

Επιμέλεια: Μιχάλης Παναγιώτου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.