Συμφωνία Κύπρου και Μπαχρέιν για αμοιβαία αναγνώριση εμβολιασμών

Η συμφωνία προβλέπει ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί και στις δύο χώρες και έχουν λάβει εμβόλια αναγνωρισμένα στην άλλη χώρα θα εξαιρούνται από τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται

Οι Κυβερνήσεις της Κύπρου και του Μπαχρέιν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών και του πράσινου διαβατηρίου, η οποία είναι η πρώτη του είδους της μεταξύ των δύο κρατών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε μετά από τις πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ του Μπαχρέιν και της Κύπρου και της επικοινωνίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας των δύο χωρών.

Η συμφωνία προβλέπει ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί και στις δύο χώρες και έχουν λάβει εμβόλια αναγνωρισμένα στην άλλη χώρα θα εξαιρούνται από τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται κατά την άφιξη και που σχετίζονται με τον Covid-19.

Η διαδικασία αναγνώρισης θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, και θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την είσοδο και στις δύο χώρες και αναμένεται να προωθήσει τον τουρισμό, τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.