ΓΓ ΑΚΕΛ: Η μη εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων θέτει εργαζόμενους σε μειονεκτική θέση

Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι στόχευε στο να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τα διάφορα σημαντικά ζητήματα, τα οποία τους απασχολούν.

Η μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων θέτει εργαζόμενους σε μειονεκτική θέση και σίγουρα προωθεί και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του μετά το πέρας επίσκεψης στο εργοτάξιο στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λευκωσία.
 
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο εργοτάξιο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι στόχευε στο να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τα διάφορα σημαντικά ζητήματα, τα οποία τους απασχολούν.
 

«Ως ΑΚΕΛ δίνουμε τεράστια σημασία σε θέματα, όπως είναι, παραδείγματος χάριν, οι συλλογικές συμβάσεις. Επιμένουμε ότι οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να επεκταθούν και σε άλλους κλάδους, κυρίως βέβαια στον οικοδομικό και να εφαρμόζονται πάνω απ΄ όλα. Η μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων θέτει εργαζόμενους σε μειονεκτική θέση και σίγουρα προωθεί και τον αθέμιτο ανταγωνισμό», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Κυπριανού είπε, επίσης, ότι «επιμένουμε ότι εκεί και όπου δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, θα πρέπει να καθιερωθεί μηχανισμός, ο οποίος θα οδηγεί στην καθιέρωση κατώτατου μισθού, καθώς επίσης και άλλων δικαιωμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους».
 
«Ένα από τα άλλα σημαντικά ζητήματα, τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι και η κατάργηση του πέναλτι του 12% για εκείνους οι οποίοι επιλέγουν να συνταξιοδοτούνται στα 63. Βέβαια με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει τα 33,5 χρόνια που προνοούνται από τη σχετική νομοθεσία για να δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν», συμπλήρωσε.
 
Είναι με ικανοποίηση, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, «που διαπιστώνουμε ότι εδώ τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις και εφαρμόζονται στην πράξη και η απαίτηση μας είναι να επεκταθούν σε όλες ανεξαιρέτως τις εργοληπτικές εταιρείες».
 
«Απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση, θέλω να πω ότι είναι σε περιόδους κρίσεων που απαιτείται η προστασία των εργαζομένων, για αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε όλα αυτά τα ζητήματα, έτσι ώστε από την μια να προστατεύονται οι εργαζόμενοι και από την άλλη, όπως είπα προηγουμένως, να αποτρέπεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων εταιρειών», κατέληξε.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.