Επίτροπος Προεδρίας: Το διαδίκτυο να γίνει πιο φιλικό και ασφαλές για τα παιδιά μας

Επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο διοργάνωσε το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου από παιδιά» αποβλέπει στο να καταστήσει το διαδίκτυο πιο φιλικό και ασφαλές για τα παιδιά μας, αλλά και να ενημερώσει τους μαθητές για τις πολλές και ποικίλες προκλήσεις που υπάρχουν πλέον στην καθημερινότητά τους και απορρέουν μέσα από την χρήση του διαδικτύου, δήλωσε την Τρίτη ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν μαθητές που φοιτούν σε σχολεία των Θρησκευτικών Ομάδων και διοργανώθηκε από το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Συμμετέχουν τα σχολεία των τριών Θρησκευτικών Ομάδων της Κύπρου (Terra Santa College, το St. Mary’s, τα Nareg και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα).  Λαμβάνουν μέρος οι μαθητές της 5ης και 6ης τάξης δημοτικού, οι μαθητές της 1ης, 2ης και 3ης τάξης γυμνασίου, γονείς/εκπρόσωποι των συνδέσμων γονέων, και οι διευθυντές των σχολείων.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Φωτίου είπε ότι πως, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις δυσκολίες που προκύπτουν για όλους  στόχος είναι η ενημέρωση για την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και η ευαισθητοποίηση και προφύλαξη των μαθητών από τις πολλές και ποικίλες προκλήσεις που υπάρχουν πλέον στην καθημερινότητά τους και απορρέουν μέσα από την χρήση του διαδικτύου.

Αναφέρθηκε δε στην ευαίσθητη παιδική και εφηβική ηλικία, για τους κινδύνους που παραμονεύουν και που δυστυχώς είναι πολλοί, καθιστώντας την ασφάλεια στο διαδίκτυο ως θέμα πάντοτε επίκαιρο και σημαντικό λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των ψηφιακών μέσων, καθώς και λόγω της όλο και πιο μεγάλης δημοφιλίας που αποκτούν τα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας.

Ωστόσο σημείωσε τους κινδύνους που καιροφυλακτούν από τη μη λελογισμένη και ασφαλή χρήση του διαδικτύου, κίνδυνοι οι οποίοι, όπως είπε, αφήνουν τα παιδιά εκτεθειμένα κυρίως στα σκοτεινά μονοπάτια της παιδικής πορνογραφίας και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού.

Επισημαίνοντας κανείς τους κινδύνους δεν είναι πρόθεση του να δαιμονοποιήσει το διαδίκτυο, είπε ο κ. Φωτίου αφού είναι απαραίτητη για την εκπαίδευση η δημιουργική χρήση των εφαρμογών του, όπως απαραίτητη είναι η χρήση του στην εργασία, στην πληροφόρηση και σε όλες τις άλλες εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής.

Το ζητούμενο, είπε, είναι να ενημερώνουμε σωστά τα παιδιά μας γι’ αυτούς τους κινδύνους, να τα εξοικειώνουμε με όλα όσα αφορούν τη ψηφιακή ασφάλεια τους και να τους παρέχουμε τα αναγκαία εργαλεία ώστε η χρήση του διαδικτύου από μέρους τους να είναι ωφέλιμη και δημιουργική.

Και σε αυτό αποβλέπει και η σημερινή εκδήλωση, τόνισε, «να καταστήσουμε το διαδίκτυο πιο φιλικό και ασφαλές για τα παιδιά μας. Με προφύλαξη από τους κινδύνους του ηλεκτρονικού εκφοβισμού, της παιδικής πορνογραφίας και της παράνομης επίσης πρόσβασης και παρέμβασης σε υπολογιστές και προσωπικά δεδομένα».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.