ΥΠΟΙΚ στον ΑΝΤ1: Ένα τοξικό περιβάλλον - Ξεπέρασαν κάθε όριο [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε στο «Μέρα Μεσημέρι» ότι οι χαρακτηρισμοί του Νικόλα Παπαδόπουλου ξεπέρασαν κάθε όριο.

«Διανύουμε ένα ιδιαίτερα τοξικό περιβάλλον που έχουν καταψηφιστεί οι προϋπολογισμοί και δεν έγινε κατορθωτό την περασμένη φορά να ψηφιστεί το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι».

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στην έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών που συζητήθηκε το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων, έκανε έκκληση προς τα κόμματα να το ψηφίσουν.

Όσον αφορά τις τροπολογίες που εισηγούνται τα κόμματα, σημείωσε ότι δεν τις έχει λάβει ακόμη και εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι τέτοιες που να περιορίζουν το πλαίσιο και να αυξάνουν την κυβερνητική δαπάνη, κάτι που είναι εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι ελπίζει να μην αλλάξουν τα φόντα στο νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων τα κόμματα και να μην το αποδυναμώσουν ώστε να μπορεί να αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο.

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως διανύουμε τον 14ο και 15ο μήνα της πανδημίας και το ευρωπαϊκό πλαίσιο επεκτάθηκε τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος του χρόνου και για αυτό επέλεξαν να κάνουν ακόμη μια προσπάθεια για το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων δεδομένου ότι κάποια κόμματα άλλαξαν τις θέσεις τους και εμφανίστηκαν πιο θετικά προς το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων

Κληθείς να σχολιάσει την απαίτηση του ΔΗΚΟ για παρουσία του Γενικού Ελεγκτή στη ψήφιση του νομοσχεδίου, ανέφερε ότι έχει ρόλο με βάση τις αρμοδιότητες του να διενεργήσει έλεγχο ανά πάσα στιγμή και τα άλλα που λέγονται είναι εκ του περισσού και για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

Ερωτηθείς για τις σκληρές κουβέντες που αλλάξαν με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, είπε ότι «οι χαρακτηρισμοί του ξεπέρασαν κάθε όριο. Δεν σεβάστηκε ούτε τον ρόλο του, μου αφαίρεσε τον λόγο όταν μιλούσα και με διέκοπτε συνέχεια και σε κάποια φάση σιώπησα και τον άφησα να το μικροπολιτικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς και επίθετα».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι με δεδομένη τη θετική στάση της Επιτροπής Οικονομικών θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.


Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.