Έρχονται αλλαγές στην πρόσβαση της Πύλης Εμβολιασμού μετά τα τεχνικά προβλήματα [ΒΙΝΤΕΟ]

Θα υπάρξουν αλλαγές προανήγγειλε ο Υφυπουργός Ερευνας και Καινοτομίας, ώστε να έχει πρόσβαση μόνο ένα πρόσωπο για κάθε δικαιούχο.

Ούτε σήμερα άντεξε η αναβαθμισμένη Πύλη Εμβολιασμού και δύο ακριβώς λεπτά μετά το άνοιγμά της, παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και βγήκε εκτός λειτουργίας, αφήνοντας χιλιάδες άτομα στο περίμενε.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την υπερφόρτωση του συστήματος.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, ανέφερε πως «αναβαθμίσαμε την Πύλη, βάλαμε περισσότερους εν δυνάμει δικαιούχους, συγκεκριμένα 26 400 αλλά στις 7:30 το πρωί δοκίμαζαν 120 χιλιάδες άτομα. η Πύλη δεν έχει σχεδιαστεί για να ξεπερνά τις 35,000 -38,000 ταυτόχρονους χρήστες στο ίδιο δευτερόλεπτο».

Με λίγα λόγια για τη διευθέτηση ραντεβού ενός δικαιούχου, προσπαθούσαν ταυτόχρονα 5 και οκτώ άτομα, κάτι που δεν θα επιτρέπεται πλέον, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Κόκκινος.

«Η Πύλη τώρα θα περιορίσει την δυνατότητα να μπορεί ένας δικαιούχος να εξουσιοδοτεί και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο άτομο να διεκδικεί για αυτόν. Είναι και άδικο. Ξέρουμε και ποια άτομα έβαλαν 8-10 άλλους, ενώ έχουμε και εκείνους που μπήκαν μόνοι τους», σημείωσε ο Υφυπουργός Καινοτομίας. 

Στα πολύτιμα, όπως αποδείχθηκε, 120 δευτερόλεπτα που η Πύλη ήταν σε λειτουργία, διευθετήθηκαν 2126 ραντεβού από τα προσφερόμενα 9707, που αφορούσαν σχεδόν όλα το εμβόλιο της Pfizer.

Στις 14:30 το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και τα άτομα ηλικίας 61 έως 63 ετών είχαν την δυνατότητα έως τις 8 το βράδυ να κλείσουν ραντεβού. Το πρώτο μισάωρο, διευθετήθηκαν 4260 και για τα δύο εμβόλια, σε ένα πρώτο σημάδι ενδεχόμενης αλλαγής του κλίματος γύρω από το εμβόλιο της ΑstraZeneca.

«Ακτίδα ελπίδας»

Η Κύπρος έσπασε σήμερα το φράγμα των 200,000 εμβολιασμών και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Περισσότεροι από 141,000 εμβολιασμοί αφορούν στην χορήγηση της πρώτης δόσης και πέραν των 57,000 στην χορήγηση και των δύο δόσεων.

Το Υπουργείο Υγείας προχωρεί επιταχυνόμενα με τους εμβολιασμούς και αύριο οι πολίτες 53 και 54 ετών θα έχουν τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού μέσω της Πύλης, που θα ανοίξει στις 7.30 το πρωί και θα κλείσει το Σάββατο στις 8 το βράδυ. Θα προσφερθούν 15 χιλιάδες ραντεβού με τα εμβόλια της Pfizer και της ΑstraZeneca.

«Στόχος του Υπουργείου είναι να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ούτως ώστε να λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές Μαΐου τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω και εντός του 1ου εξαμήνου του έτους να έχει εμβολιαστεί (έστω με την 1η δόση) τουλάχιστον το 60% των πολιτών», ανέφερε  σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας.

Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος να πάρουμε τη ζωή μας ξανά στα χέρια μας, υπογραμμίζει το Υπουργείο Υγείας.

Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...