Ποιες ομάδες τελειοφοίτων εξαιρούνται από την καταβολή τελών για τις Παγκύπριες

Την απόφαση έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε σήμερα Απόφαση, μετά από πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) για την εξαίρεση επιπρόσθετων ομάδων τελειόφοιτων μαθητών/τριών και αποφοίτων από την υποχρέωση καταβολής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας με την εν λόγω πρόταση είναι η παροχή σε όλους/ες ίσων ευκαιριών μάθησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή Απόφαση, εκτός από τους τελειόφοιτους μαθητές/τριες, που εντάσσονται στο πρόγραμμα σίτισης του ΥΠΠΑΝ και ως εκ τούτου απαλλάσσονται από τα τέλη, από τη σχολική χρονιά 2020-21, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τελών και οι ακόλουθοι:

- Τελειόφοιτοι/ες μαθητές και μαθήτριες Ιδιωτικών και Εσπερινών Σχολείων, όπως και απόφοιτοι/ες προηγούμενων χρόνων Ιδιωτικών ή Δημόσιων ή Εσπερινών Σχολείων, νοουμένου ότι πρόκειται για παιδιά που ανήκουν σε οικογένειες που τυγχάνουν στήριξης από το κράτος (δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) ή λήπτες Δημόσιου Βοηθήματος).

-Τελειόφοιτοι/ες ή απόφοιτοι/ες που είναι παιδιά εγκλωβισμένων, και

-Τελειόφοιτοι/ες που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...