Πράγματα και θαύματα για τη Συμφωνική Ορχήστρα εντοπίζει ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεσή του [ΒΙΝΤΕΟ]

Παράνομα συμβόλαια, παρατυπίες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, και άλλα πολλά, αναφέρονται και σε επιστολή του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα κληθεί να διερευνήσει πιθανή διάπραξη αδικημάτων.

Καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, παραιτήσεις στελεχών, παράνομα συμβόλαια, παράτυπες και αδιαφανείς διαδικασίες, αυθαίρετη επιλογή νομικού συμβούλου και άλλα πράματα και θάματα που συμβαίνουν στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης της ειδικής έκθεσης που εξέδωσε ο Γενικός Ελεγκτής.

Τα μέλη της Επιτροπής έπνεαν μένεα για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, το οποίο αξίζει να αναφερθεί ότι βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, είπε πως «αναμέναμε από κάποιους που κατά τα άλλα παρουσιάζονται ή παρουσιάζουν τους εαυτούς τους προασπιστές και πρωτοπόρους της διαφάνειας και της προστασίας των δημοσίων οικονομικών να βγουν πρώτοι μπροστά για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα και για όλα όσα συνέβαιναν και όχι να διερωτώνται αν η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου έχει θεσμική αρμοδιότητα να ελέγξει αυτό το ζήτημα».

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επισήμανε πως «είναι θλιβερά τα όσα καταγράφονται και οι παραδοχές που έγιναν σήμερα και από τον Πρόεδρο του ΔΣ ότι υπάρχουν σοβαρότατες διοικητικές αδυναμίες».

Ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, Γιώργος Προκοπίου, είπε ότι «σήμερα ακούσαμε όμως πράγματα και θαύματα. Ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ είπε ότι υπάρχει μια σχιζοφρενική κατάσταση».

Τα όσα καταγγέλλει στην έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής, αναφέρει και σε επιστολή που ετοίμασε το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για τον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας του να εξετάσει το ενδεχόμενο διάπραξης αστικών ή ακόμα και ποινικών αδικημάτων.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.