Νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Πάφο που θα προσφέρει 5 εκ. κυβικά μέτρα πόσιμου νερού [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με στοχευμένο τρόπο την πανδημία και η οικονομία θα αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής στο περιθώριο της περιοδείας του στην επαρχία Πάφου.

Έργο ύψιστης σημασίας για αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Επαρχία Πάφου, χαρακτήρισε τη νέα Μονάδα Αφαλάτωσης, ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής τονίζοντάς ότι σε ετήσια βάση, θα συνεισφέρει στο υδατικό ισοζύγιο πέραν των 5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τις αυξημένες οικιακές, επιχειρηματικές, τουριστικές και αγροτικές ανάγκες.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής είπε ότι «είναι έτοιμη να λειτουργήσει και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μονάδων θα καλύπτεται μέχρι και το 80% των αναγκών σε πόσιμο νερό των μεγάλων αστικών και τουριστικών περιοχών».

Όπως ανέφερε στα πλαίσια περιοδείας στην Πάφο, τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί στη συγκεκριμένη επαρχία 94 έργα συνολικού κόστους 127 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μαζί με άλλα 46 217 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι υπό κατασκευή, θα συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση και στη διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Γεωργίας «είναι φανερό ότι τα έργα που εκτελούνται αλλάζουν την εικόνα, βελτιώνουν την εικόνα, αλλάζουν τη ζωή των πολιτών, η αισθητική και λειτουργική βελτίωση στην πόλη θα συνεχιστούν ενισχύοντας περισσότερο την τοπική οικονομία και την ευημερία των κατοίκων».

Ο Κώστας Καδής παρακάθησε επίσης σε περιφερειακές συσκέψεις με εκπροσώπους των αγροτών, είκοσι και πλέον κοινοτήτων της Πάφου, όπου και τους ενημέρωσε για τα νέα μέτρα στήριξης όπως του Πράσινου Τρυγητού, με προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ και του Μέτρου στήριξης των καλλιεργητών φυλλοβόλων δέντρων χαμηλού υψομέτρου, με προϋπολογισμό 400 χιλιάδες ευρώ.


Εμανουέλλα Ζωνιά

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.