ΓΓ ΣΕΚ: Αισιοδοξία για την επόμενη μέρα της πανδημίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα στον τόπο μας, μας επιτρέπουν να βλέπουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, μετά την τακτική συνεδρία του Γενικού Συμβούλιου της συντεχνίας.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια που δικαιούται η Κύπρος από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ και τα οποία ξεπερνούν το 1 δις εκατ. ευρώ, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, μετά την τακτική συνεδρία του Γενικού Συμβούλιου της συντεχνίας και κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει την ευρωστία των δημοσίων οικονομικών.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, είπε πως «επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα sure για την στήριξη της απασχόλησης και των εργαζόμενων θα πρέπει να διασφαλίσουμε μια δίκαιη οικονομική ανάπτυξη μέσα από την εδραίωση της ποιότητας και της αξιοπρέπειας στην εργασία».

Ο κύριος Μάτσας εξέφρασε αισιοδοξία για τη διαχείριση της επόμενης μέρας, καθώς η ύφεση της κυπριακής οικονομίας είναι σε μικρότερα επίπεδα από τις αρχικές προβλέψεις, και η ανεργία διαχειρίσιμη.

«Αξιοποιήσουμε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό το εργατικό συμβουλευτικό σώμα μέσα από το οποίο ξεκινά σύντομα διάλογος για ρύθμιση των παραμέτρων που συνθέτουν την αγορά εργασίας και την ίδια στιγμή το συνταξιοδοτικό μέσα από την απαραίτητη μεταρρύθμιση και την διαχείριση του θέματος που αφορά την αναλογιστική αναπροσαρμογή του 12%», είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ. 

Η ΣΕΚ, καλεί την κυβέρνηση και τη βουλή να επισπεύσουν τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και Δικαιοσύνη, και να αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος για την πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.