Συντεχνία «Ισότητα»: Δημιουργήθηκε ο νέος κλάδος του Αστυνομικού Σώματος [ΒΙΝΤΕΟ]

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες εκπρόσωποι του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας.

Με καταγγελίες και διεκδικήσεις έγινε η παρουσίαση του πρώτου Κλάδου Αστυνομικού Σώματος στην παγκύπρια συντεχνία «Ισότητα», και στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες εκπρόσωποι του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας. 

Η ανάγκη για τη δημιουργία του κλάδου προέκυψε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σε Αστυνομία και Πυροσβεστική. 

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας, Πρόδρομος Χριστοφή ανέφερε « είμαστε χαρούμενοι όχι μόνο γιατί οι συντεχνία μας μεγαλώνει, δυναμώνει και επεκτείνεται, αλλά γιατί θα συνεργαστούμε με σοβαρά και πειθαρχημένα άτομα τα οποία θα εργαστούν με ζήλο για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των καλώς νοούμενων συμφερόντων των μελών του κλάδου τους». 

Ανέδειξαν συνολικά 18 θέματα, μεταξύ των οποίων το γεγονός πως τα υπηρεσιακά οχήματα δεν υπόκεινται σε μηχανικό έλεγχο (ΜΟΤ), με αποτέλεσμα περίπου για το 30% η μηχανική κατάσταση να είναι εκτός προδιαγραφών. Η συντεχνία ζητά, παράλληλα, την εισαγωγή σχεδίου ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου εν ώρα καθήκοντος. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε ασφάλεια στα αστυνομικά οχήματα με την έννοια ευθύνης έναντι τρίτου. 

Στα θέματα που εγείρει η συντεχνία και ο εργασιακός εκφοβισμός και οι απρεπείς συμπεριφορές σε υφιστάμενους και σε γυναίκες. 

Ο υπεύθυνος κλάδου του Αστυνομικού Σώματος «Ισότητα», Νίκος Λοϊζιδης, ανέφερε «υπάρχει μάλιστα παράδειγμα πρόσφατο, στο οποίο γυναίκα συνάδελφος κατήγγειλε προϊστάμενο και δυστυχώς, δυστυχώς και ντρέπομαι που το λέω, έχουν διαρρεύσει τόσο οι καταθέσεις και έχει ενημερωθεί ακόμα και ο ύποπτος». 

Στα αιτήματα του κλάδου οι Μισθολογικές Κλίμακες, η Αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Αρχή Διερεύνησης, το Συνταξιοδοτικό, οι Μεταθέσεις και η διεκπεραίωση μη Αστυνομικής Φύσεως Καθηκόντων.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.