Σε ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο αναθέτει την έρευνα για τα ΠΕΠ η Βουλή [ΒΙΝΤΕΟ]

ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί για το θέμα τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη όσο και με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Νομοθετικού Σώματος Αδάμου Αδάμου, η Ad Hoc Επιτροπή της Βουλής, αποφάσισε να αναθέσει σε εξειδικευμένο ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο, την διερεύνηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα Γιωρκάτζη και στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων. 

Λίστες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας μέσω της Βουλής. 

Με το Γενικό Διευθυντή της Βουλής Σωκράτη Σωκράτους να σημειώνει πως «για να διευκολυνθεί το έργο της διατύπωσης των όρων εντολής προς τον Ελεγκτικό Οίκο, αποφασίστηκε όπως οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην Επιτροπή υποβάλουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τις θέσεις τους αναφορικά με το εύρος της έρευνας και τους όρους εντολής». 

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί για το θέμα τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη όσο και με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου. 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.