Μαρίνα Αγίας Νάπας: Η πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών [ΒΙΝΤΕΟ]

Τις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Αγίας Νάπας επισκέφθηκαν ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Με ικανοποίηση διαπίστωσαν την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Συνοδευόμενοι από τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, οι δύο Υπουργοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του έργου.

«Η συγκυρία της επίσκεψης δεν είναι τυχαία καθότι βλέπουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα καθώς, η χώρα μας αντιμετωπίζει με επιτυχία την πανδημία. Αυτό καθιστά την οικονομία μας έτοιμη να μπει σε μία πορεία δυναμικής ανάκαμψης», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Η μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι, σύμφωνα με τον Υπουργό, το δεύτερο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, με προϋπολογισμό πέραν των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση σχετική μελέτη, θα συνεισφέρει στην οικονομία του τόπου, όταν θα λειτουργήσει, πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εκτελέστηκαν, εκτελούνται ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση ογδόντα-ενός έργων, συνολικού προϋπολογισμού 202 εκατομμυρίων ευρώ.

«Από την τελευταία φορά που ήρθα, έχουν γίνει τρομερά βήματα προόδου. Νομίζω άρχισε να φαίνεται πλέον η τελική όψη της Μαρίνας, που θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό έργο που έχει λάβει σάρκα και οστά στην εδώ περιοχή, που θα την καταστήσει ολόχρονο τουριστικό προορισμό», δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.

Για την κατασκευή του έργου δημιουργήθηκαν πέραν των 800 νέων θέσεων εργασίας, ενώ για τη λειτουργία και διαχείριση θα εργοδοτηθούν περίπου 500 άτομα.

Το λιμενικό κομμάτι έχει ήδη παραδοθεί και λειτουργεί εμπορικά από την 1η Ιουνίου 2020, ενώ υποδέχθηκε πέραν των 100 σκαφών κατά την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.