Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Υπ. Υγείας για τη διαδικασία προμήθειας rapid test

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι από όλες τις διαδικασίες εξασφαλίστηκαν αντιγονικά τεστ από 4 διαφορετικές εταιρείες.

Το Υπουργείο Υγείας παρουσιάζει τα στοιχεία για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την προμήθεια rapid test αντιγόνου, τα οποία έχουν αποσταλεί από τη Γενική Διευθύντρια, ως Ελέγχων Λειτουργός κατόπιν αιτήματος που προέκυψε από τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων και της ΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου, με θέμα την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως «σε όλους τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν με εξαίρεση μια, η Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών ανέπτυξε ανταγωνιστικές διαδικασίες με τη συμμετοχή τουλάχιστον 2 ή 3 οικονομικών φορέων».

«Από τη συγκριτική απεικόνιση τιμών, φαίνεται ότι υπάρχει μείωση των τιμών», τονίζεται.

«Από τις 7/1/2021 λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης του ανοικτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε στις 29/12/2020 και αφορούσε ποσότητα 750,000 τεστ συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, οι περισσότερες διαδικασίες διενεργούνταν υπό τη μορφή του κατεπείγοντος για την κάλυψη των αναγκών. Ο ανοικτός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε στις 29/12/2020 ακυρώθηκε στις 17/2/2021 από το Συμβούλιο Προσφορών (αρ. 4 στον Πίνακα Προσφορών)», σημείωσε το Υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται πως από όλες τις διαδικασίες εξασφαλίστηκαν αντιγονικά τεστ από 4 διαφορετικές εταιρείες. Όσον αφορά το θέμα διαμόρφωσης πολιτικής, οι εισηγήσεις υιοθετούνταν κατόπιν συστάσεων της ΣΕΕ και υποδείξεων από το ECDC για ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης στην κοινότητα, στρατηγική η οποία εντατικοποιήθηκε λόγω των νεών στελεχών που εντοπίζονται στην κοινότητα, σε συνδυασμό με τη στρατηγική για σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων, με στόχευση τους εργαζομένους, και ομάδες πολιτών σε χώρους αυξημένου συγχρωτισμού (π.χ. στρατόπεδα, σχολεία) ή σε κλειστές δομές (π.χ. κέντρα μεταναστών, γηροκομεία, κτλ)».ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.