Υπ. Εσωτερικών: Tο κράτος θα σταθεί δίπλα στην Πάφο

Η κ. Μαύρου, που συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάφου, ανέφερε πως η Πάφος, με τον τιμητικό τίτλο που εξασφάλισε για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, ανέλαβε ένα μεγάλο φορτίο.
 
Είπε, επίσης, πως σε αυτήν τη διαδικασία το κράτος θα σταθεί αρωγός δίπλα στον Δήμο Πάφου και ευρύτερα στην κοινωνία της Πάφου, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτόν τον στόχο.
 
Τα περιθώρια στο παρόν στάδιο, συνέχισε η κ. Μαύρου, δεν είναι μεγάλα όσον αφορά οικονομικούς πόρους, και πρόσθεσε πως ακόμη και στις περιορισμένες δυνατότητες που αφήνει τούτη η οικονομική κρίση, το Υπουργείο της θα ενισχύσει έργα υποδομής της Πάφου, αναφέροντας την έναρξη της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλείων μέσα στο 2013.
 
Η βοήθεια, συνέχισε, δεν είναι κατ’ ανάγκη μόνο οικονομική, γιατί το να βοηθηθεί ο Δήμος να ξεπεράσει γραφειοκρατικές διαδικασίες για την προώθηση προγραμμάτων και έργων επίσης είναι σημαντικό.
 
Η κ. Μαύρου συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο της συνάντησης της με το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάφου έχει συμφωνήσει στην «παραχώρηση μιας σειράς χώρων που θεωρούνται σημαντικοί για τη δημιουργία υποδομής, που ο Δήμος μπορεί να αξιοποιήσει και για να έχει έσοδα στο μέλλον, αλλά πολύ περισσότερο για τις δραστηριότητες του».
 
Άρα, κατέληξε η Υπουργός Εσωτερικών, «έχουμε ανοίξει τον δρόμο και είμαι βέβαιη ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά».
 
Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ευχαρίστησε την κ. Μαύρου για τη σημερινή της επίσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης.
 
Ήταν, είπε, μια κρίσιμη συνάντηση, ενόψει των προσπαθειών του Δήμου Πάφου για την περαιτέρω πορεία μετά που η πόλη εξασφάλισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
 
Ο κ. Βέργας πρόσθεσε πως η Πάφος χρειάζεται αρκετά έργα, όχι μόνο πολιτιστικής υποδομής, αλλά και γενικής υποδομής που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της πόλης, ώστε το 2017 να είναι έτοιμη η Πάφος να διαχειριστεί τον θεσμό.
 
Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Πάφου συμπλήρωσε πως με τη σημερινή συνάντηση «έχουμε βάλει σε κάποια έργα το νερό στο αυλάκι, για να μπορέσουμε από το 2013 να τα ξεκινήσουμε και να προχωρήσουμε αυτήν μας την προσπάθεια».
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης της Υπουργού Εσωτερικών με το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάφου, συζητήθηκαν και άλλα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών που απασχολούν τον Δήμο Πάφου, όπως είναι η επίσπευση της έναρξης κατασκευής και άλλων σημαντικών πολεοδομικών έργων, η προώθηση έργων πολιτιστικής υποδομής που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017 και η ενίσχυση με προσοντούχο προσωπικό του τομέα της δημόσιας υγείας.
 
Από πλευράς του Δήμου τέθηκαν, επίσης, θέματα της αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων και συγκεκριμένα η δημιουργία δημόσιας πανεπιστημιακής σχολής και η υλοποίηση βασικών έργων υποδομής του Ινστιτούτου Κύπρου/ΕΚΕΤΑ.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.