Ν. Παπαδόπουλος στον ΑΝΤ1: «Έχουμε μια κυβέρνηση που αρνείται τον έλεγχο και συγκαλύπτει» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος έλεγε κατ’ επανάληψη ψέματα για το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που αρνείται τον έλεγχο και συγκαλύπτει» ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», κάνοντας αναφορές για το ταξίδι του Προέδρου στις Σεϋχέλλες αλλά και την Μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως «αυτοί που έχουν ξεπεράσει τα όρια της ηθικής είναι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην περίπτωση που προέκυψε η διαφωνία ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς για την περιβόητη υπόθεση για τη χρήση ιδιωτικού τζετ για τις διακοπές τους στις Σεϋχέλλες που έλεγε κατ’ επανάληψη ψέματα.

Την ίδια ώρα, ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο Πρόεδρος αρνήθηκε χθες να απαντήσει στην πιο απλή ερώτηση που ήταν το ποιος πλήρωσε για το ταξίδι στις Σεϋχέλλες και υπενθύμισε ότι  η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ήταν ότι πήγε με δικά του έξοδα.

«Εγείρονται δύο πολύ σοβαρά ζητήματα. Πρώτο, εάν αυτός και η οικογένεια του ενοικίασαν το ιδιωτικό αεροπλάνο να πάνε στις Σεϋχέλλες σε χαμηλές τιμές όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην Επιτροπή Ελέγχου καθώς προκύπτει μείζον θέμα για παραχώρηση ανταλλαγμάτων για αυτές τις χαμηλές τιμές καθώς μετά από λίγες ημέρες η κυβέρνηση τους πολιτογράφησε παράνομα τη δεύτερη σύζυγο του Σαουδάραβα Επενδυτή. Δεύτερο, εάν ο Πρόεδρος λέει ψέματα και παραχωρήθηκε δωρεάν το τζετ από τον Σαουδάραβα είπε ψέματα ενόρκως ενώπιον της Ερευνητικής και είναι ένοχος για ψευδορκία».

Ερωτηθείς εάν ικανοποιούν τα στοιχεία που δόθηκαν από τον Πρόεδρο για το τζετ, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι τα μόνα που του ζητήθηκαν είναι για την εκμίσθωση του τζετ και αρνήθηκε να τα δώσει, προφανώς επειδή δεν υπάρχουν και το αεροπλάνο δόθηκε δωρεάν και τόνισε ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας δεν αποδέχεται χαριστική φιλοξενία από φυσικά ή νομικά πρόσωπα.  

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε σήμερα τη δικαιολογία ότι αυτό το ταξίδι είναι ιδιωτικό και άρα δεν έχει υποχρέωση να δώσει τα σχετικά στοιχεία. Εκείνοι λειτουργούν με υπονοούμενα, ξεκάθαρα λέμε εμείς ότι είναι σαφέστατα εκτεθειμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί φαίνεται ότι είπε ψέματα ενώπιον της Βουλής και της Ερευνητικής Επιτροπής. », τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Συνέχισε λέγοντας πως «ο κυπριακός λαός συνεχίζει να διερωτάται εάν είπε ψέμα για αυτό το θέμα, πόσα άλλα είπε για αυτά τα σκάνδαλα που είδαν τα μάτια μας την τελευταία περίοδο. Έχουμε μια κυβέρνηση που αρνείται τον έλεγχο και συγκαλύπτει».

Όσον αφορά την Μαρίνα Αγίας Νάπας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είπε ότι ο γαμπρός του Πρόεδρου τους βρέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά σύμπτωση σε αυτή την εταιρεία μόλις ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο τη συμμετοχή του Αιγύπτιου επενδυτή.

«Έχουμε μια εξόφθαλμη παρανομία που εμπλέκεται ο ίδιος, η οικογένεια και το γραφείο που φέρει το όνομα του Νίκου Αναστασιάδη  και θέλω να υπενθυμίσω ότι είναι ο ίδιος που ανέφερε ότι έγινε νομότυπα. Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αλλεργία στον έλεγχο, δεν επιθυμεί τη διαφάνεια και αρνείται να συνεργαστεί για αυτά τα ζητήματα που η ΄ίδια κοινωνία ζητά λογοδοσία», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ,

Πρόσθεσε μάλιστα «ότι είναι η διαπλοκή και η διαφθορά που διώχνει επενδυτές. Είναι η κυβέρνηση που έχει αμαυρώσει την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό και καμία σοβαρή εταιρεία δεν σκέφτεται ούτε για αστείο να μεταφέρει την έδρα στην Κύπρο».  

Θα είμαστε ευχαριστημένοι στις βουλευτικές  με ένα ποσοστό που θα μας επιτρέπει ρυθμιστικό ρόλο

Κληθείς να σχολιάσει ποιο θα είναι το ποσοστό που θα είναι ευχαριστημένο το ΔΗΚΟ για τις βουλευτικές, ανέφερε πως είναι αυτό που θα τους επιτρέψει να έχουν ένα καθοριστικό και ρυθμιστικό ρόλο στην Βουλή των Αντιπροσώπων και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι η στήριξη της κοινωνίας που έχουμε διαπιστώσει τα κακώς έχοντα αυτής της κοινωνίας και επιθυμούν μια καθαρή αλλαγή. Πρέπει ο κόσμος να αποφασίσει στις βουλευτικές εκλογές. Θέλουν κόμματα που να είναι αποτελεσματικά στα μέτρα στήριξης της οικονομίας όπως αυτά που προτείνουμε εμείς για την επιδότησή ενοικίων των λειτουργικών δαπανών όσων έχουν επηρεαστεί από την πανδημία».

Αναφορικά με το εάν ενδιαφέρεται για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, επισήμανε πως θα το συζητήσουν μετά τις βουλευτικές εκλογές, την κατάλληλη χρονική στιγμή.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει ως κόμμα αυτή τη στιγμή είναι να μεταφέρουμε τα δικά μας πολιτικά μηνύματα στην ευρύτερη κοινωνία για να ζητήσουμε στήριξη και να φέρουμε μια πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε καταληκτικά ο κύριος Παπαδόπουλος.


Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.