Εντοπίστηκε και σε άλλα δείγματα προς το ECDC το μεταλλαγμένο βρετανικό στελέχους του ιού

Στα 31 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα μεταλλαγμένα στελέχη του βρετανικού ιού που εντοπίστηκαν από τα δείγματα που απέστειλε το Υπουργείο Υγείας στον ECDC για εξέταση.

Στα 31 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα μεταλλαγμένα στελέχη του βρετανικού ιού που εντοπίστηκαν από τα δείγματα που απέστειλε το Υπουργείο Υγείας στον ECDC για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τα 94 εκκρεμούντα δείγματα προς εξέταση,  η αλληλούχιση (sequencing) ήταν επιτυχής στα 47 δείγματα θετικών περιστατικών του Ιανουαρίου. Σε τρία μάλιστα δείγματα ανιχνεύθηκε το βρετανικό στέλεχος του ιού.

Μέχρι στιγμής, το Υπουργείο Υγείας έλαβε αποτελέσματα από το ECDC για 130 επιτυχείς αλληλουχίσεις (83+47), μέσω των οποίων ανιχνεύθηκε σε συνολικά 31 δείγματα το βρετανικό στέλεχος του ιού (ποσοστό 23,8%).

Υπενθυμίζεται πως στις 25 Φεβρουαρίου, κατά την εξαγγελία των νέων χαλαρώσεων, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από το ECDC σε 83 θετικά δείγματα, των οποίων η ανάλυση ολοκληρώθηκε, ανιχνεύθηκε το βρετανικό στέλεχος σε 28, περίπου 1 στα 3».

Με βάση λοιπόν και τις σημερινές εξελίξεις, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού που έχουν βρεθεί θετικά στο μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος, ανέρχονται σε 31.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.