Στην «αρένα» και σήμερα Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας φέρνουν νέα σύγκρουση μεταξύ προεδρικού και αντιπολίτευσης.

Καθημερινό φαινόμενο είναι η σύγκρουση μέσω ανακοινώσεων μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ. Η διαφθορά, το κυπριακό και η διαχείριση της πανδημίας, βρίσκονται καθημερινά στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ προεδρικού και αντιπολίτευσης.

Αυτή τη φορά με αφορμή τα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε σημερινές του δηλώσεις επισημαίνει πως «ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του Συναγερμού με τα ήθη που έφεραν στη διακυβέρνηση διασύρουν τη χώρα.»

Ο κ. Στεφάνου σημειώνει πως «ο Νίκος Αναστασιάδης οφείλει να πάψει να κρύβεται και να δώσει εξηγήσεις στον κυπριακό λαό για το νέο σκάνδαλο που πάλι αφορά τον ίδιο και το οικογενειακό του περιβάλλον.»

Εξηγεί δε, πως «ο γαμπρός του Νίκου Αναστασιάδη είναι εκ των διευθυντών στην εταιρία της μαρίνας Αγίας Νάπας.Το Δικηγορικό Γραφείο Νίκος Αναστασιάδη υπέβαλε τις αιτήσεις για τις πολιτογραφήσεις διευθυντών και μετόχων της εταιρίας. Και η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ενέκρινε –παράτυπα ή και παράνομα- τις πολιτογραφήσεις.»

«Αυτό το οικογενειακό γαϊτανάκι είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφέροντος και της διαπλοκής. Από πλευράς κυβέρνησης όμως και κυβερνώντος κόμματος ούτε κουβέντα. Επενδύουν στη σιωπή για να περάσει κι αυτό το σκάνδαλο στα ψιλά», τονίζει ο κ. Στεφάνου.

Απαντώντας στα όσα καταλογίζει το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Κυβέρνηση, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφέρει πως «είναι κατανοητή η δυσκολία του ΑΚΕΛ να διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς να εκτοξεύει ύβρεις και λάσπη, προβάλλοντας στον λαό είτε θέσεις είτε προτάσεις είτε απόψεις για την επίλυση των πραγματικών του προβλημάτων.»

«Γι’ αυτό», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «επικεντρώνεται από την επομένη κιόλας της επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη στην προσπάθεια διαβολής και σπίλωσης της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας.»

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει πως «συναισθανόμενοι την αδυναμία τους να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου καταφεύγουν σε μια κίτρινη προεκλογική προπαγάνδα.»

«Την ώρα της μάχης με την πανδημία και ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις είναι εκτός εργασίας ως συνέπεια των μέτρων, η μόνη έγνοια του κ. Άντρου Κυπριανού το τελευταίο διάστημα είναι να αποσυρθεί το διάταγμα για την απαγόρευση διαδηλώσεων, ενώ στη μάχη για αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις, νοικοκυριά και την οικονομία της χώρας, η πρόταση του ΑΚΕΛ είναι να καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς, να καταψηφίζει τις εγγυήσεις για δανεισμό των επιχειρήσεων και να στέκεται εμπόδιο στις όποιες μεταρρυθμίσεις προτείνει η Κυβέρνηση», συμπληρώνει.

«Ο λαός θα τους κρίνει», τονίζει καταληκτικά ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.