Οδός Ρηγαίνης: Παραδόθηκε μετά από 6 εβδομάδες εργασιών [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Δήμος της πρωτεύουσας κάνει αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσει έργα που θα αλλάξουν ριζικά το κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Λευκωσίας εκμεταλλεύτηκε το σκληρό lockdown του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, και μέσα σε έξι μόλις εβδομάδες ολοκλήρωσε τα οδικά έργα ανάπλασης της ιστορικής οδού Ρηγαίνης στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Η εμβληματική οδός παραδόθηκε στην κυκλοφορία αυτή τη βδομάδα, και πλέον πασαλάκια κατά μήκος του δρόμου αποτρέπουν τη στάθμευση οχημάτων, ενώ αυξήθηκε το πλάτος του πεζοδρομίου.

Μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακής Διαχείρισης του Δήμου Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκας, σημείωσε ότι ξεκίνησαν πανομοιότυπες εργασίες και στην οδό Βασίλειου Βουλγαροκτόνου, η ολοκλήρωση των οποίων θα σηματοδοτήσουν νέα έργα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυκλοφοριακής Διαχείρισης, Χρύσανθο Φάκα, «θα ξεκινήσει ένα δεύτερο σκέλος εργασιών πολύ σημαντικό όπου είναι ο εξωραϊσμός και συντήρηση όλων των προσόψεων. Αυτές οι συντηρήσεις θα ξεκινήσουν από την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ρηγαίνης και Βουλγαροκτόνου. Θα γίνει καθαρισμός όλων των προσόψεων θα τοποθετηθεί οδικός φωτισμός.»

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρείου, με την τρίτη και τελευταία φάση να είναι προγραμματισμένη να παραδοθεί στο κοινό πριν τα Χριστούγεννα.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.