Σχολεία: Αντιδράσεις ΠΟΕΔ για τα εβδομαδιαία τεστ, αντίθετη η θέση της ΟΕΛΜΕΚ [ΒΙΝΤΕΟ]

Με αρνητικό τεστ στα θρανία οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Παράταση ακόμη μιας εβδομάδας παίρνει η επιστροφή των μαθητών γυμνασίων πίσω στις σχολικές αίθουσες. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία στις 16 Μαρτίου, και όχι στις οκτώ όπως αρχικά ανακοινώθηκε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Υπουργείο, πέραν από τους εκπαιδευτικούς, υποχρεωτικό εβδομαδιαίο rapid test, θα πρέπει να προσκομίζουν και οι μαθητές Λυκείων, Τεχνικών Σχολών αλλά και Γυμνασίων.

«Στόχος είναι, από τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων υποβάλλονται ήδη σε περιοδική εξέταση, να θωρακιστεί καλύτερα το σχολείο και να περιοριστεί στο ελάχιστο η πιθανότητα μετάδοσης του ιού μέσα στον σχολικό χώρο, αλλά και μεταφοράς του στη συνέχεια στις οικογένειες», εξηγεί στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας.

Με αυτά τα δεδομένα, από τις 8 Μαρτίου, οι μαθητές των Λυκείων , θα πρέπει έπειτα από την συγκατάθεση των γονιών τους, να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για να μπορούν να παρευρίσκονται στο σχολείο κάτι το οποίο θα απαιτείται στη συνέχεια σε εβδομαδιαία βάση, για όλες τις βαθμίδες της μέσης εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι όσα παιδιά δεν διαθέτουν αρνητικό αποτέλεσμα, θα τυγχάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ, ισχύει και για τους μαθητές ιδιωτικών σχολείων. Την ίδια υποχρέωση θα έχουν και τα παιδιά που συμμετέχουν σε απογευματινά μαθήματα σε φροντιστήρια, ωδεία και εκπαιδευτικά κέντρα.

Για πρακτική διευκόλυνση, το Υπουργείο Υγείας, προγραμματίζει και την παρουσία ειδικών συνεργείων σε ορισμένα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές για επιτόπου εξέταση.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο, απευθύνεται επίσης έκκληση στους γονείς των παιδιών της Δημοτικής Εκπαίδευσης να παροτρύνουν τα παιδία να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα στο σχολείο, ιδιαίτερα για τα παιδιά των μεγαλύτερων ταξεων.

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών οργανώσεων

Έντονη είναι η αντίδραση της ΠΟΕΔ, μετά και τη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για υποχρεωτικό εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test όλων των εκπαιδευτικών λόγω της διασποράς του ιού που παρατηρείται σε σχολικές μονάδες, την ώρα που στους υπόλοιπους εργαζόμενους απαιτείται μόνο το 20%.

«Η οργάνωση δεν έχει τύχει καμίας ενημέρωσης, ως προς τα δεδομένα στα οποία στηρίχτηκε η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Δηλώνουμε εμφατικά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η όποια στοχοποίηση συναδέλφων», τονίζει στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Εκ διαμέτρου αντίθετη, ωστόσο, είναι η θέση των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης.

«Από την στιγμή που το Υπουργείο Υγείας κρίνει σωστό να γίνεται το rapid test, τότε πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται», σχολιάζει στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου.

Ο κύριος Πολυβίου σημειώνει επίσης ότι οι οποίες αντιδράσεις υπάρχουν είτε από εκπαιδευτικούς είτε από γονείς είναι σεβαστές, ωστόσο θα πρέπει όλοι να υπακούσουμε στις υποδείξεις των ειδικών.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.