!-- tailwind scripts -->

Η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης και η σημασία της πορείας διαμαρτυρίας

Την Τρίτη, 16 Μαρτίου, θα επαναλειτουργήσουν οι χώροι εστίασης στη βάση ειδικού πρωτοκόλλου.

Αρχίζει από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί και δεν μπορούσαν να δεχθούν θαμώνες από τα μέσα Δεκεμβρίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στις σημερινές του ανακοινώσεις αποκάλυψε πως την Τρίτη, 16 Μαρτίου, θα επαναλειτουργήσουν οι χώροι εστίασης στη βάση ειδικού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου το εν λόγω πρωτόκολλο θα ετοιμαστεί από την Καθοδηγητική Επιτροπή, καθώς και η αξιολόγηση του συνολικού αριθμού εργαζομένων με φυσική παρουσία σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή/και άλλες επιχειρήσεις/τομείς.

Βέβαια, όπως ξεκαθάρισε, αυτό θα συμβεί εφόσον η επιδημιολιγική εικόνα της Κύπρου συνεχίσει σε πορεία βελτίωσης, η οποία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε άρση περισσότερων μέτρων. «Βασικός πυλώνας για την επιτυχία των χαλαρώσεων είναι η σωστή επιτήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων», επεσήμανε ο κ. Ιωάννου.

Εξάλλου, όπως ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιόκτητων Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, στις ανακοινώσεις τους είχαν θέσει σαν όριο την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στις 16 του Μάρτη, «γιατί είπαμε ότι δεν έχουμε περιθώριο ούτε και μια μέρα περισσότερη να παραμείνουμε κλειστοί.»

Το νόημα της αυριανής πορείας

Παρά την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, αύριο στις 11.00 το πρωί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) θα πραγματοποιήσει ειρηνική και συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας με πορεία οχημάτων από το νέο ΓΣΠ προς το Προεδρικό και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέρνη, «είναι μια πορεία η οποία θα αρχίσει από το νέο ΓΣΠ και θα πορευθούμε μέχρι το Προεδρικό και στη συνέχεια στη Βουλή. Θα έχουμε ενδιάμεσους σταθμούς για να παραδώσουμε ένα υπόμνημα και στο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο της Βουλής.»

Εξήγησε δε, πως «η συμβολική πορεία που θα κάνουμε, δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα της επαναλειτουργίας, αλλά έχει να κάνει με περισσότερα και ευρύτερα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η βιομηχανία.»

«Μέσα από αυτή την εκδήλωση θα προσπαθήσουμε να στρέψουμε και τα βλέμματα της κοινωνίας προς εμάς, αλλά και ασφαλώς τα βλέμματα της πολιτείας με τη μέγιστη σοβαρότητα και θα απαιτήσουμε ώστε να δούμε και την επόμενη μέρα, όταν θα αρχίσει να παρέρχεται αυτή η διαδικασία η τόσο ψυχοφθόρα που ζούμε και να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τις επιχειρήσεις μας, όπου θα επανέλθουμε και θα είμαστε όλοι φορτωμένοι με χρέη και δυσβάστακτα βάρη. Πώς θα είναι δίπλα μας η πολιτεία ώστε να μην αφεθεί καμία μα καμία επιχείρηση, που να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια της», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης.


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.