Επιστρέφουν στα σχολεία την Δευτέρα οι μαθητές Α’ - Β’ Λυκείου και 8 Μαρτίου τα Γυμνάσια

Πίσω στα θρανία τους σιγά-σιγά οι μαθητές που παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τα μαθήματα τους μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Στις σχολικές τους μονάδες θα επιστρέψουν από τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, οι μαθητές της Α’ και Β’ και Β Λυκείου, ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα επιστρέψουν και αυτοί των Γυμνασίων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, την Δευτέρα, 1η Μαρτίου, θα επιστρέψουν στα σχολεία με φυσική παρουσία οι μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, των Α και Β τάξεων.

Από τις 8 Μαρτίου πίσω στα θρανία θα επιστρέψουν στα σχολεία και οι μαθητές των Γυμνασίων, που γι' αυτή τη βδομάδα θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η επιστροφή των μαθητών των πιο πάνω βαθμίδων πρέπει να τύχει ιδιαίτερης διαχείρισης, αφού όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, «έχει μεγάλη σημασία πώς θα τα αντιμετωπίσουμε τα παιδιά με την επιστροφή τους και πώς θα τα χειριστούμε.»

Ο κ. Πολυβίου απευθύνει έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς «οι πρώτες βδομάδες, να είναι μέρες που θα επαναφέρουμε τα παιδιά στην κανονικότητα, που θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά και θα προσπαθήσουμε να τους δοθούν να αντιληφθούν πως είναι δύσκολοι καιροί αλλά έχουν τη στήριξη μας την ψυχολογική κτλ και να μην αρχίσουμε τα διαγωνίσματα και την πίεση. Διότι τα παιδιά αυτή τη στιγμή έχουν καταρρεύσει κυριολεκτικά.»

Σε σχέση με τα μηνύματα που έλαβαν ήδη κάποιοι μαθητές πως με την επιστροφή τους θα παρακαθίσουν σε διαγωνίσματα, ο κ. Πολυβίου είπε πως «εγώ είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να έγινε αυτό που λέτε με μηνύματα, αλλά στο τέλος θα υπάρξει κατανόηση και οι συνάδελφοι θα αντιληφθούν ότι εκείνο που χρειάζονται τα παιδιά είναι τη ψυχολογική στήριξη μόλις έρθουν στα σχολεία.»

«Και γι' αυτό», σημείωσε, «τις πρώτες μέρες πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες και τις δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση.»


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.