Δριμεία κριτική στις ΥΚΕ για αδυναμία αξιολόγησης κινδύνων από την Επιτροπή Εργασίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Αφορμή στάθηκε το πρόσφατο διπλό φονικό στους Εργάτες.

Δριμεία κριτική από τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής δέχθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, με αφορμή το διπλό φονικό στους Εργάτες, αφού όπως φάνηκε υπάρχουν αδυναμίες, παρά τις 139 προσλήψεις λειτουργών που έγιναν από το 2018 έως σήμερα.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά ανέφερε πως « συνεχώς παρακολουθούμε περιστατικά, οικογένειες, που βρισκόντουσαν κάτω από τη στήριξη του γραφείου ευημερίας, να ακούμε τελικά να καταλήγουν σε τραγικά αδιέξοδα, όπως συνέβηκε στο τελευταίο περιστατικό. Δυστυχώς δεν έχουν την ικανότητα να αξιολογήσουν τον κίνδυνο». 

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια των Υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, πέραν από τις προσλήψεις, έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί και για την αγορά υπηρεσιών από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, δικηγόρους και άλλους ειδικούς. Ενώ είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τους Δήμους ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα, τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια και παρακολούθηση. 

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης « τα τελευταία χρόνια, έγιναν σημαντικά βήματα προόδους και υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των εργαζομένων στο τμήμα». 

Την ίδια ώρα οι αριθμοί για τις καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία τους τελευταίους μήνες για βία στην οικογένεια, τρομάζουν. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου « από την έναρξη λειτουργίας των ειδικών κλιμακίων για τη βία στην οικογένεια και την έμφυλη βία στις Αστυνομικές Διευθύνσεις τον Σεπτέμβριο, έχουν γίνει 395 καταγγελίες, 142 συλλήψεις και 4 καταδίκες παγκύπρια». 

Πέραν από τις τέσσερεις καταδίκες στη Λεμεσό, υπάρχουν και άλλες 140 υποθέσεις που πήραν το δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.