ΕΔΟΝ: Παρέδωσε εκατοντάδες κιβώτια με ρούχα και τρόφιμα στο «Πουρνάρα» [ΦΩΤΟΣ]

«Η εκστρατεία συλλογής που πραγματοποιήσαμε αποτελεί Ταξική Αλληλεγγύη της νεολαίας και των εργαζομένων, απέναντι στην κρατική ανεπάρκεια, που οδηγεί σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδες ανθρώπους που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας», τονίζει η ΕΔΟΝ.

Σε μια μεγάλη φιλανθρωπική ενέργεια προέβη σήμερα η ΕΔΟΝ, η οποία παρέδωσε σήμερα το πρωί, είδη ρουχισμού και ξηρά τροφή, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – αιτητών ασύλου, στο Πουρνάρα.

Ο ρουχισμός και τα τρόφιμα μαζεύτηκαν στα πλαίσια εκστρατείας που πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα, η Οργάνωση Νεολαίας.

Σύμφωνα με την ΕΔΟΝ, «η εκστρατεία συλλογής που πραγματοποιήσαμε αποτελεί Ταξική Αλληλεγγύη της νεολαίας και των εργαζομένων, απέναντι στην κρατική ανεπάρκεια, που οδηγεί σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδες ανθρώπους που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας.»

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική με αποτέλεσμα να μαζευτούν εκατοντάδες κιβώτια με ρούχα και τρόφιμα τα οποία μεταφέρθηκαν σήμερα. Η σημερινή παράδοση των όσων έχουν μαζευτεί, αποτελεί ακόμα μια υπενθύμιση για όλους εμάς, πως ο αγώνας για σωστές και αξιοπρεπείς δομές είναι απόλυτα αναγκαίος», σημειώνει η ΕΔΟΝ.

«Την ίδια στιγμή ως ΕΔΟΝ, αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η όποια πρακτική στήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες, αποτελεί μόνο την προσωρινή πρακτική βοήθεια που χρειάζονται και πως ο αγώνας για αλλαγή κρατικής διαχείρισης του προβλήματος όσο και για αλλαγή κοινωνικής συνείδησης, είναι το βασικό ζήτημα», υπογραμμίζει.

«Επιβεβαιώνεται επίσης», συνεχίζει, «πως δεν αρκεί η έκφραση θλίψης και αγανάκτησης για τις ανθρώπινες τραγωδίες που αντικρίζουμε καθημερινά σε όλο τον κόσμο, αλλά απαιτείται αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν την δυστυχία των λαών, στις πολιτικές που στοχοποιούν τους αιτητές ασύλου, τις δυνάμεις που μπολιάζουν με μίσος την κοινωνία. Η μόνη υπερδύναμη, είναι οι λαοί.»

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο


Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι


Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι


Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι


Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα


Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.