Σ. Στεφάνου: Ο ΔΗΣΥ αρνείται να συζητηθούν οι δυσανάλογοι περιορισμοί στις δημοκρατικές ελευθερίες [ΒΙΝΤΕΟ]

«Επιμένουν σε καθολική απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση, παρόλο που γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά ακόμα και η επιδημιολογική ομάδα της κυβέρνησης υποδεικνύουν το αντίθετο», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Ο ΔΗΣΥ αρνείται να συζητηθούν οι δυσανάλογοι περιορισμοί στις δημοκρατικές ελευθερίες, τονίζει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, «ο ΓΓ του ΟΗΕ καταδίκασε χθες τη χρήση της πανδημίας από ορισμένες κυβερνήσεις ως πρόσχημα για την καταστολή των φωνών διαφωνίας και για την παραβίαση των πλέον θεμελιωδών δικαιωμάτων. Με άλλα λόγια, επιβεβαίωσε αυτό για το οποίο φωνάζει εδώ και καιρό η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας στην Κύπρο απέναντι σε επιλογές και αποφάσεις της κυβέρνησης.»

Σημείωσε δε, πως «η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιμένουν να μην συζητήσουν τους παράλογους και δυσανάλογους περιορισμούς στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.»

«Επιμένουν σε καθολική απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση, παρόλο που γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά ακόμα και η επιδημιολογική ομάδα της κυβέρνησης υποδεικνύουν το αντίθετο», υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου.

Τόνισε δε, πως «ακόμα και χθες, ο ΔΗΣΥ αρνήθηκε να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θέμα που έθεσε το ΑΚΕΛ, δηλαδή το ζήτημα των δυσανάλογων περιορισμών στις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.»

Καταληκτικά ο κ. Στεφάνου είπε πως «το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι ο αυταρχισμός της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ θέτει ζήτημα υπεράσπισης του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών στον τόπο μας.»


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.