Δρ. Πανά στον ΑΝΤ1: Δεν είναι δυνατόν να επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Δρ. Πανά ανέφερε ότι τα sms και η βραδινή απαγόρευση είναι ενδεχομένως από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα.

Δεν είναι δυνατόν να επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις καθώς από προηγούμενη εμπειρία θα οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα, όπως εξήγησε η Λέκτορας Παιδιατρικής και Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι».

Όπως τόνισε η κυρία Πανά είναι σημαντικό να μπορέσουν να υποστηρίξουν εναρμονισμένα τις επανεκκινήσεις που θα γίνουν και να επιταχύνουν, τονίζοντας ότι δεν έχουν παρθεί ακόμη τελικές αποφάσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι παρόλο που σε ένα γενικό πλαίσιο παρόλο που περιορίζει το μέτρο των sms και της βραδινής απαγόρευσης είναι ενδεχομένως από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα  στο κομμάτι της μείωσης της κινητικότητας και των συναθροίσεων.

Όσον αφορά τα σχολεία, η κυρία Πανά είπε ότι σαφώς και είναι υπέρ της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο γνωρίζουν την πίεση που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και θέλουν να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες, όμως η τελική απόφαση θα παρθεί τις επόμενες μέρες.

Ταυτόχρονα, η κυρία Πανά επανέλαβε όσον αφορά τους χώρους εστίασης ότι τέθηκε το ζήτημα να ανοίξουν μετά την περίοδο του καρναβαλιού καθώς υπάρχει φόβος εκτροχιασμού, κάτι που ζητήθηκε και από τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής.

«Πρώτού μπούμε σε φάση επανεκκίνηση, κάνω θερμή παράκληση σε όλους να καταλάβουν που βρισκόμαστε και να καταλάβουν οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά έχει άμεσο αντίκτυπο για το πως θα κινηθεί η χώρα», τόνισε.

Αναφορικά με τη Λεμεσό, σημείωσε ότι πράγματι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των θετικών περιστατικών κορωνοϊού και μετά σταθεροποίηση, κάτι που ενδεχομένως να έχει κάνει με τη μη επαρκή τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει γίνει μια υπερπροσπάθεια για να βελτιωθούν τα πρωτόκολλα από τις υγειονομικές υπηρεσίες ώστε να λειτουργήσουν με σωστό τρόπο οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι ο ιός θα προσπαθήσει να επιβιώσει και για αυτό παρατηρούνται και μεταλλάξεις του σε διάφορες περιοχές, συνεπώς θα μας απασχολήσει για πάρα πολύ καιρό ο κορωνοϊός.


Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.