SMS: Ποιες οι διαφοροποιήσεις στις κατηγορίες του 8998 [ΒΙΝΤΕΟ]

Τι ισχύει για τις διακινήσεις των γονιών και των μαθητών, στα σχολεία και στους χώρους προπόνησης…

Νέες σημαντικές χαλαρώσεις από σήμερα Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, για τη χώρα μας. Παρά την επαναλειτουργία συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας και τις σταδιακές χαλαρώσεις, τα SMS στο 8998, για εξασφάλιση άδειας μετακίνησης, φαίνεται πως θα παραμείνουν στη καθημερινότητά μας τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο κάθε πολίτης δικαιούται δύο κατ' εξαίρεση μετακινήσεις ανά ημέρα, όπως ίσχυε τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ωστόσο οι χαλαρώσεις φέρνουν νέες προσθήκες στις 9 υφιστάμενες, πλέον, κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, από σήμερα προστέθηκαν στη κατηγορία 9, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα. Συνεπώς, η μετακίνηση για παρακολούθηση παραστάσεις  σε θέατρα ή κινηματογράφους, για επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και πρακτορεία τυχερών παιγνίων, θα γίνεται με την αποστολή SMS στο 8998, επιλέγοντας την κατηγορία 9, όπως ισχύει με τις μετακινήσεις σε κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ενώ για το λιανικό εμπόριο, οι πολίτες θα πρέπει να επιλέγουν την κατηγορία 2.

Επίσης, από σήμερα επιτρέπεται η ατομική προπόνηση όλων των αθλημάτων σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, με μέγιστο αριθμό τα πέντε άτομα. Παράλληλα, επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις για ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Η μετακίνηση θα γίνεται με την αποστολή του αριθμού 6 στον αριθμό 8998.

Οι γονείς κατά την μεταφορά των παιδιών στο χώρο προπόνησης, δεν υποχρεούνται να αποστέλλουν μήνυμα, ωστόσο θα πρέπει να προσκομίζεται από τον κηδεμόνα βεβαίωση για τη μεταφορά του παιδιού στο χώρο άθλησης.

Όπως είναι γνωστό,  στην κατηγορία 5 έχει προστεθεί η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία. Από την Δευτέρα, οι επισκέπτες αυξάνονται  από 2 σε 4. Δηλαδή, οι συναθροιζόμενοι, πέραν των μόνιμων διαμενόντων, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα τέσσερα άτομα (ανεξαρτήτως βαθμού συγγένειας).

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων για τους μαθητές της Δημοτικής και των τελειόφοιτων των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών, σε επικοινωνία μας με τον Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκο Κόκκινο, μας αναφέρθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πηγαίνουν στα σχολεία έχοντας στην κατοχή τους το έντυπο για τη διακίνηση των εργαζομένων. Ενώ οι γονείς που θα παίρνουν τα παιδιά τους σχολείο και οι ίδιοι οι μαθητές, δεν θα χρειάζεται να αποστείλουν SMS ή να έχουν στην κατοχή τους κάποιο έγγραφο.

Παράλληλα, η Θεία Λειτουργία στους χώρους θρησκευτικής λατρείας θα τελείται με την παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό προσώπων μέχρι 50 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Για την μετακίνηση στους ναούς θα αποστέλλετε μήνυμα στο 8998 επιλέγοντας την κατηγορία 7.

Διευκρινίζεται δε, πως η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.