Σε ποιες κατηγορίες θα στέλνουμε SMS για θέατρο, σινεμά ή προπόνηση; [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέες προσθήκες στις κατηγορίες του 8998 από τη Δευτέρα. Τι ισχύει με τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, από και προς τις σχολικές μονάδες;

Νέες σημαντικές χαλαρώσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, στη χώρα μας. Παρά την επαναλειτουργία συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας και τις σταδιακές χαλαρώσεις, τα SMS στο 8998, για εξασφάλιση άδειας μετακίνησης, φαίνεται πως θα παραμείνουν στη καθημερινότητά μας τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο κάθε πολίτης δικαιούται δύο κατ' εξαίρεση μετακινήσεις ανά ημέρα, όπως ίσχυε τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ωστόσο οι χαλαρώσεις φέρνουν νέες προσθήκες στις 9 υφιστάμενες, πλέον, κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, θα προστεθούν στην «νέα» κατηγορία 9, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα. Συνεπώς, η μετακίνηση για παρακολούθηση παράστασης σε θέατρα και τους κινηματογράφους, για επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και πρακτορεία τυχερών παιγνίων, θα γίνεται μόνο με την αποστολή SMS στο 8998, επιλέγοντας την κατηγορία 9, όπως ισχύει με τις μετακινήσεις σε κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Επίσης, από την Δευτέρα, θα επιτρέπεται η ατομική προπόνηση όλων των αθλημάτων σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, με μέγιστο αριθμό τα πέντε άτομα. Παράλληλα, επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις για ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την αποστολή του αριθμού 6 στον αριθμό 8998, ενώ τα ανήλικα άτομα, θα πρέπει να προσκομίζεται από τον κηδεμόνα βεβαίωση για τη μεταφορά του παιδιού στον χώρο άθλησης.

Όπως είναι γνωστό,  στην κατηγορία 5 έχει προστεθεί η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία. Από την Δευτέρα, οι επισκέπτες αυξάνονται  από 2 σε 4. Δηλαδή, οι συναθροιζόμενοι, πέραν των μόνιμων διαμενόντων, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα τέσσερα άτομα (ανεξαρτήτως βαθμού συγγένειας).

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων για τους μαθητές της Δημοτικής και των τελειόφοιτων των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών, σε επικοινωνία μας με τον Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκο Κόκκινο, μας αναφέρθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πηγαίνουν στα σχολεία έχοντας στην κατοχή τους το έντυπο για τη διακίνηση των εργαζομένων. Ενώ οι γονείς που θα παίρνουν τα παιδιά τους σχολείο και οι ίδιοι οι μαθητές, δεν θα χρειάζεται να αποστείλουν το οποιοδήποτε SMS ή να έχουν στην κατοχή τους κάποιο έγγραφο.

Παράλληλα, από την Δευτέρα, η Θεία Λειτουργία στους χώρους θρησκευτικής λατρείας θα τελείται με την παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό προσώπων μέχρι 50 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Για την μετακίνηση στους ναούς θα αποστέλλετε μήνυμα στο 8998 επιλέγοντας την κατηγορία 7.

Διευκρινίζεται δε, πως η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.