Αντιδράσεις προκάλεσαν τα νέα μέτρα άρσης των περιορισμών στον τομέα του αθλητισμού [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα νέα έκτακτα μέτρα άρσης περιορισμών, έφεραν ενθουσιασμό στον χώρο του πολιτισμού, αλλά προκάλεσαν ταυτόχρονα και αντιδράσεις στον τομέα του αθλητισμού.

Τα νέα έκτακτα μέτρα δεν έφεραν χαμόγελα στον χώρο του αθλητισμού αλλά αντιθέτως έφεραν έντονες αντιδράσεις.

Η Νικόλ Τσίγκη, ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου ανέφερε πως «βλέπουμε την επιχείρηση μας να αργοπεθαίνει με τούτη την κατάσταση».

Μπορεί η Κυβέρνηση χθες να άναψε πράσινο φως για αύξηση των αθλούμενων στο ύπαιθρο από την προσεχή Δευτέρα, ωστόσο, οι επαγγελματίες του χώρου θεωρούν το μέτρο αυτό δώρον άδωρο καθώς για ακόμη μια φορά τους κόβουν τα φτερά.

«Να πρέπει να τρέχω να κουβαλώ ένα σωρό πράματα μαζί μου. Να είμαι με το τηλέφωνο στο χέρι να δω πότε θα φκει ήλιος για να μπορέσω να προγραμματίσω το personal μου», σημείωσε η κυρία Τσίγκη.

Κραυγή απόγνωσης και από τον Σύνδεσμο Χορού Κύπρου καθώς τα μαθήματα σε εξωτερικό χώρο φαντάζουν αδύνατα.

Η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Χορού Κύπρου, Κλέα Πιτσιλλίδου, είπε ότι «χρειάζονται να γυμναστούν καθημερινά και εντατικά μέσα στην αίθουσα τους και όχι σε κάποιο γραμμικό πάρκο ή ξέρω εγώ παραλία, δεν μπορεί να γίνει τούτο το πράμα στο μπαλέτο». 

Η επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει περαιτέρω χαλαρώσεις, υποδεικνύει το Υπουργείο Υγείας, ενώ ξεκαθαρίζει πως η άθληση θα επιτρέπεται από τη Δευτέρα μόνο σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες ή υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε πως «για την ώρα δεν συστήνεται η λειτουργία κλειστών χώρων είτε είναι άθληση ή άλλη δραστηριότητα, για αυτό αποφασίστηκε ότι θα αρχίσει η σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού με την χαλάρωση να αφορά στους εξωτερικούς υπαίθριους χώρους».

Πρεμιέρα από Δευτέρα

Έτοιμοι να επιστρέψουν στη μεγάλη τους αγάπη είναι οι ηθοποιοί, καθώς από τη Δευτέρα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε παραστάσεις στο θεατρικό σανίδι, μετά από μια δίμηνη παύση. Και αυτό έστω και με τον περιορισμό των 50 θεατών.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΘΟΚ, Αντιγόνη Παπαφιλίπου, ανέφερε πως «ο πολιτισμός είναι ίσως το οξυγόνο της ζωής μας. Έχουμε ανάγκη το να είμαστε κοινωνικά ενεργοί».

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου η προειδοποίηση που δόθηκε δεν είναι ικανοποιητική, αλλά είναι κατανοητή, γιατί η επιστροφή πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα βήματα.

 «Από την ερχόμενη Δευτέρα, είμαστε σίγουροι ότι κάποια θέατρα θα αρχίσουν αν ανοίγουν κάθε μέρα και περισσότερα, μέσα από κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες και πρωτόκολλα» , σημείωσε η κυρία Παπαδοπούλου.

Μικρή ανάσα παίρνει, την ίδια ώρα, ο καλλιτεχνικός χώρος, από τα πρόσθετα επιδόματα συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΝΕΚ, Γιώργος Γιωργαλλέτος, δήλωσε ότι «μετά από τρεις μήνες οι πιέσεις μας έγιναν πιο έντονες και η δράση μας έγινε πιο έντονη. Τουλάχιστο είδαμε κάποιο αποτέλεσμα, έστω και μικρό».

Εντός των ημερών αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για τα επιδόματα, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.


Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.