Φθηνότερο ρεύμα: Πλήρες άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού το 2022 [ΒΙΝΤΕΟ]

Υποσχέσεις για μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος το 2022, έδωσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου

Μειώσεις στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στις αρχές του 2022, υποσχέθηκε η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για άνοιγμα της αγοράς. Και εξήγησε ότι από την πρώτη μέρα του 2021 έχουν τεθεί σε ισχύ μεταβατικές διατάξεις, οι οποίες έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την κ. Πηλείδου, «σίγουρα το ρεύμα θα είναι φθηνότερο όταν θα ανοίξει η αγορά. Ακόμα και τώρα θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις λόγω του ότι ήδη μέσα στην μεταβατική περίοδο έχουν μπει κάποιες εταιρείες και προετοιμάζονται για να ενταχθούν και κάποιες άλλες εταιρείες η οποίες κατά κύριο λόγο βέβαια θα έχουν συνεργασίες με μεγάλους καταναλωτές, όχι με ιδιώτες καταναλωτές.»

Ο δρόμος για τη ψήφιση του νομοσχεδίου, μακρύς, καθώς υπάρχουν σωρεία υπομνημάτων και διαφωνίες.

« Η Υπουργός, ή το Υπουργείο καλύτερα, θα μελετήσει όλα τα σημειώματα τα οποία έχουν υποβληθεί και θα έρθει σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που τα έχουν υποβάλει και θα επανέλθει σε τρεις εβδομάδες», επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής, Ανδρέας Κυπριανού.

«Η εικόνα που μας μετέφερε επιβεβαιώνει πλήρως τις έντονες ανησυχίες που εκφράζαμε για χρόνια για το τι συνέβαινε με τον προηγούμενο Διαχειριστή. Επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε ότι η Αγορά που έπρεπε να ανοίξει το καλοκαίρι το 2016, ούτε το 2023 δε θα ανοίξει», δηλώνει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα.

Η Επιτροπή ενημερώθηκε και για κονδύλι 50 εκατομμυρίων ευρώ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το οποίο θα διατεθεί μεταξύ άλλων για την ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών, την εγκατάσταση ηλιακών θερμοσίφωνων και φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.