Ξεκαθαρίζει ο Υπ. Παιδείας: Rapid test για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου πριν την επιστροφή τους στα σχολεία [ΒΙΝΤΕΟ]

«Δεν τίθεται θέμα διεκδικήσεων», απαντά ο Πρόδρομος Προδρόμου, στο αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό στους καθηγητές και δασκάλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σε μια εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου, θα χτυπήσει και πάλι το κουδούνι για τους μαθητές Δημοτικού και τρίτης Λυκείου, οι οποίοι επιστρέφουν πίσω στη δια ζώσης διδασκαλία.

Είναι όλα έτοιμα δηλώνουν Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί και γονείς. Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και Οργανωμένοι Γονείς, ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας, εκτός από τους εκπαιδευτικούς να υποβληθούν και οι μαθητές σε έλεγχο rapid test, πριν την επιστροφή τους στα θρανία.  

Το εν λόγω ζήτημα ξεκαθάρισε σε παρέμβαση του στα Νέα του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέροντας πως «την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία την περιμέναμε από τις 7 Ιανουαρίου. Και από τότε υπάρχει σχεδιασμός, για να γίνουν διαγνωστικοί έλεγχοι – rapid test στα παιδιά του Λυκείου. Άρα λοιπόν, εκείνο που θα κάναμε τότε, θα το κάνουμε τώρα στην τρίτη Λυκείου.»

«Βεβαίως», συνέχισε ο κος Προδρόμου, «εξυπακούεται… ότι όπως όλοι οι εργαζόμενοι έτσι και οι εκπαιδευτικοί μας, επιστρέφοντας στα σχολείο, θα έχουν ένα διαγνωστικό έλεγχο ούτως ώστε να αποφύγουμε το να έρθουν κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να έχουν προσβληθεί και να έχουμε αλυσίδες μετάδωσες.»

Συνεπώς, όλοι οι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων και των Τεχνικών, καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα υποβληθούν σε έλεγχο rapid test, πριν την επιστροφή τους στα σχολεία.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων, να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό στους δάσκαλους και τους καθηγητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ο κ. Προδρόμου είπε πως «όσον αφορά τους εμβολιασμούς, έχει γίνει ένα σχέδιο παγκυπρίως, από τις αρμόδιες υπηρεσίες.»

Σημείωσε δε, πως αυτό το σχέδιο «θα το ακολουθήσουμε όλοι και δεν τίθεται θέμα διεκδικήσεων. Αντιλαμβάνομαι ότι αρκετές επαγγελματικές ομάδες μέχρι τώρα, όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευσης, έχουν υποβάλει αιτήματα. Όλα αυτά είναι υπό την αίρεση του τι θα αποφασιστεί να εφαρμοστεί στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού.»


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.