Νέο πεδίο αντιπαράθεσης ΑΚΕΛ - Κυβέρνησης με αφορμή την κατάθεση του Πετρίδη στην Ερευνητική [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης, ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με φόντο το θέμα της διαφθοράς, έδωσαν οι καταθέσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις.

Νέο μέτωπο σύγκρουσης, μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ. Αφορμή η κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών και τέως Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ' εξαίρεσιν πολιτογραφήσεις.

Με τον Εκπρόσωπο τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, να δηλώνει πως αυτή η κατάθεση, επιβεβαίωσε τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαφθορά και τη βιομηχανία των «χρυσών διαβατηρίων.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Στεφάνου, είπε ότι «επιβεβαίωσε αυτό που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά εδώ και χρόνια τα σοβαρά προβλήματα και τις τρύπες του προγράμματος πολιτογραφήσεων αλλά συνειδητά επέλεξε να μην προβεί σε διόρθωσή του».

Για να προσθέσει πως σκόπιμα η κυβέρνηση επέλεξε να μην εισακούει τις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης, και διεθνών οργανισμών για το πρόγραμμα, αφού όπως είπε, οι κυβερνώντες ήθελαν να συνεχιστεί εσαεί το φαγοπότι δισεκατομμυρίων.

Ταυτόχρονα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, επισήμανε πως «συνειδητά έθεσαν το φαγοπότι πάνω από το συμφέρον της χώρας. Γιατί συγγενείς και ημέτεροι πλούτισαν από το πρόγραμμα. Και για χάριν τούτου, συντηρούσαν με νύχια και με δόντια τη βιομηχανία διαβατηρίων μέχρι που τα σκάνδαλα και ο διασυρμός της χώρας έγιναν μη διαχειρήσιμα και η κυβέρνηση μέρος του προβλήματος».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος απαντώντας στο ΑΚΕΛ, σημείωσε, σε γραπτή δήλωση, πως η κατάθεση του, απορρίπτει και τεκμηριώνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ.

«Ότι δηλαδή η κυβέρνηση, μέσω των διαδοχικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου λάμβανε μέτρα και έκανε τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθώσει τα όποια κενά παρουσιάζονταν στο Πρόγραμμα λόγω των καταχρήσεων οι οποίες γίνονταν από διάφορους εμπλεκομένους και για τα οποία και η ίδια η κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε προειδοποιήσει ότι θα οδηγούσαν στον τερματισμό του Προγράμματος», είπε Υπουργός Οικονομικών.

Επιστρέφοντας τα πυρά, ο κύριος Πετρίδης τόνισε πως όσοι κατηγορούν σήμερα την κυβέρνηση, ουδέποτε στο παρελθόν είχαν προτείνει οποιαδήποτε αλλαγή στο Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων.

«Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων είναι εκ του περισσού αφού κανένα κόμμα δεν είχε προτείνει, είτε συγκεκριμένες αλλαγές κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, είτε την κατάργησή του», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Είναι με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, πρόσθεσε ο κύριος Πετρίδης, που θεσπίστηκαν, μεταξύ άλλων πολλαπλές διαδικασίες ελέγχου δέουσας επιμέλειας, τόσο εσωτερικά όσο και με οίκους του εξωτερικού, μονάδα ελέγχου πολιτογραφήσεων, μέτρα αποκλεισμού ατόμων υψηλού ρίσκου, ενώ καταρτίστηκε μητρώο παρόχων καθώς και κανονισμοί λειτουργίας του.
Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.