Υπ. Παιδείας στον ΑΝΤ1: Με μάσκα οι τελειόφοιτοι Λυκείου, χωρίς οι μαθητές Δημοτικής [ΒΙΝΤΕΟ]

Στις 8 Φεβρουαρίου η επιστροφή στα σχολεία για τους τελειόφοιτους Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και για τους μαθητές Δημοτικής. Τι ισχύει για τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης που δήλωσαν ότι αδυνατούν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα μαθήματα τους.

Στα θρανία τους θα επιστρέψουν τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου,  οι μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Γ’ Λυκείου και της τρίτης τάξης των Τεχνικών Σχολών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές των Δημοτικών δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ωστόσο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και της τρίτης τάξης των Τεχνικών Σχολών θα πρέπει να φοράνε υποχρεωτικά μάσκα, όπως ίσχυε και πριν.  

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως «θα γίνει σταδιακά η επαναφορά, θα ακολουθήσουν οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.»

Ερωτηθείς πότε θα γίνει η επαναφορά των υπολοίπων βαθμίδων, ο κ. Προδρόμου απάντησε πως αυτό θα γίνει «τις επόμενες βδομάδες, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.»

«Να πούμε ότι από τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι που θα επαναδραστηροποιηθούν- όπως όλοι οι εργαζόμενοι-  οι εκπαιδευτικοί μας που θα πάνε στα σχολεία αλλά και οι άλλοι εργαζόμενοι μας, θα περάσουν από διάγνωση για τον COVID (rapid test)», πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου.

Κληθείς να σχολιάσει αν οι τελειόφοιτοι θα υποβληθούν σε rapid test πριν επιστρέψουν στα σχολεία, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως «θα πρέπει και εκεί να κάνουμε ένα πρόγραμμα. Σας υπενθυμίζω ότι προτού πάμε στις αργίες των Χριστουγέννων, είχαμε επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα για την επάνοδο να γίνεται τουλάχιστον δειγματοληπτικά και στους τελειόφοιτους... Τα παιδία του Λυκείου δεν είναι εργαζόμενοι αλλά και εκεί θα πρέπει να κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους.»  

Όσον αφορά το ζήτημα της Ειδικής Εκπαίδευσης, ο κ. Προδρόμου είπε πως «με βάση τα νέα χρονοδιαγράμματα που  έχουμε για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, τα παιδιά που είναι στην ειδική εκπαίδευση, εφόσον έχουμε συγκεντρώσει τις προηγούμενες μέρες τα στοιχεία, το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους γονείς και πόσα παιδιά από αυτά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ικανοποιητικά εξ αποστάσεως, θα δοθεί η δυνατότητα από την Παρασκευή να προσέρχονται κάποιες ώρες στο σχολείο.»

«Κάποια παιδιά τα οποία έχουν ειδική εκπαίδευση, κάποια άλλα έχουν για παράδειγμα λογοθεραπεία», πρόσθεσε.

«Άρα», συμπλήρωσε, «σε συνεννόηση με τα σχολεία είτε είναι στα Δημοτικά είναι στη Μέση, θα μπορούν κάποιες ώρες οι γονείς να παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο.»


Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.