Υποψήφιοι ΣΥΟΠ: Η αίτηση για πρόσληψη στην Ε.Φ. τους στοιχίζει ο «κούκος αηδόνι»

Πληρώνουν γύρω στα 500 ευρώ για εξετάσεις και πιστοποιητικά, οι υποψήφιοι Συμβασιούχοι Οπλίτες. Η ΕΔΕΚ καλεί το κράτος να καλύψει το κόστος.

Πονοκέφαλο προκαλούν στους υποψήφιους Συμβασιούχους Οπλίτες (ΣΥΟΠ) τα έγγραφα εξετάσεων που πρέπει να προσκομίσουν για να υποβάλλουν την αίτηση πρόσληψη τους στην Εθνική Φρουρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλευλεύθερος», οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου στο πλαίσιο της υγειονομικής εξέτασης, εκθέσεις και πιστοποιητικά, κλινικές εργαστηριακές εξετάσεις και απεικονιστικές εξετάσεις, το κόστος των οποίων αγγίζει τα 500 ευρώ, ούτως ώστε να τους δοθεί το «πράσινο φως» για να εξεταστούν στις προβλεπόμενες αθλητικές και στρατιωτικές δοκιμασίες.

Μάλιστα, το εν λόγω κόστος οι υποψήφιοι καλούνται να το καταβάλλουν μόνοι τους, αφού οι εν λόγω εξετάσεις δεν προβλέπεται να καλυφθούν από το ΓεΣΥ από τη στιγμή που οι εν λόγω υπηρεσίες δεν προκύπτουν λόγω ιατρικής ανάγκης.

Αντιδρώντας για το εν λόγω ζήτημα, η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση της καλεί το κράτος να καλύψει το κόστος των ιατρικών εξετάσεων (500 ευρώ) των υποψηφίων συμβασιούχων οπλιτών (ΣΥΟΠ).

Η ΕΔΕΚ τονίζει πως «από τη στιγμή που ζητείται από την πλευρά των υποψηφίων να εκπληρώσουν συγκεκριμένες εξετάσεις αυτές πρέπει να καλύπτονται από το κράτος δεδομένου ότι οι υποψήφιοι πληρούν όλα τα υπόλοιπα κριτήρια.»

TAGS:  

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.