Ορίζουν εμπειρογνώμονες οι συγγενείς των ασθενών που έχασαν την όραση τους

Δεν αφήνει ικανοποιημένους του συγγενείς των ασθενών που έχασαν την όραση τους το πόρισμα του Υπουργείου Εργασίας.

Στη διαδικασία για να ορίσουν εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό βρίσκονται οι συγγενείς των ανθρώπων που μολύνθηκαν από πολυανθεκτικό στέλεχος μετά από εγχείρηση καταρράκτη σε Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να χάσουν εντελώς την όραση τους. 

Όπως ανέφερε ο πατήρ Ραφαήλ στο ant1.com.cy, συγγενής ασθενή που έχασε την όραση του, ανέφερε ότι βρίσκεται σήμερα στη διαδικασία για να ορίσει εμπειρογνώμονες από διαφορετικές χώρες ώστε να ερευνήσουν την υπόθεση καθώς δεν μπορεί να σταθεί όπως τόνισε στην έρευνα που κάνουν τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

Ο πατήρ Ραφαήλ είχε χθες το βράδυ επικοινωνία με τους εμπειρογνώμονες αλλά και με τους δικηγόρους για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.  

«Ασφαλώς και δεν με ικανοποίησε το πόρισμα του Υπουργείου Εργασίας. Αν νομίζουν ότι θα το αφήσω έτσι, να με κοροϊδεύουν και να σιωπούμε κάνουν μεγάλο λάθος. Η αλήθεια θα λάμψει», τόνισε ο πατήρ Ραφαήλ.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οφείλει να πάρει θέση για το ζήτημα και ο Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γενικός Εισαγγελέας.«Είναι οκτώ άνθρωποι, ο ένας έχασε τη ζωή του, οι άλλοι έχασαν τα μάτια τους. Εμείς ξέρουμε τι τραβούμε», υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο πατήρ Ραφαήλ.

Από το πόρισμα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας φαίνεται δεν προκύπτει τίποτα μεμπτό, για το ιδιωτικό νοσηλευτήριο στο οποίο οκτώ άνθρωποι παρουσίασαν μετεγχειρητικές επιπλοκές μετά από εγχείρηση καταρράκτη, Στο πόρισμα ωστόσο, περιλαμβάνονται μόνο οι πτυχές του θέματος που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείο Εργασίας, με το πόρισμα του Υπουργείου Υγείας να αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Το συγκεκριμένο πόρισμα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 αποτελείται μόλις από τέσσερεις σελίδες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ιδιωτικό νοσηλευτήριο, διαθέτει κατάλληλο και επικαιροποιημένο σύστημα διαχείρισης των κινδύνων, εφαρμόζει τις σχετικές διαδικασίες, τηρεί στοιχεία ελέγχου των διαδικασιών και διεξάγει περιοδικά δειγματοληπτικές εργαστηριακές εξετάσεις σε διάφορα σημεία του νοσηλευτηρίου.

Στο πόρισμα του Υπουργείου εργασίας, παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι η εξέταση των διαδικασιών και του περιεχομένου των υγειονομικών και ιατρικών πρωτοκόλλων και ειδικά εκείνων που αφορούν τις εγχειρήσεις και θεραπείες ασθενών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους. Κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει με το πόρισμα Υπουργείου Υγείας, το οποίο ετοιμάζεται και εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμο.

Ο πατήρ είπε ότι «αν έρθει και το Υπουργείο Υγείας και πει δεν βρίσκει κάποια αιτία τότε το θέμα θα πρέπει να πάρει άλλες διαστάσεις» και πρόσθεσε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ζητήσει ξανά από το Υπουργείο Εργασίας να ξαναγίνει το πόρισμα.


Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.