Έτοιμα να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα τα malls προκειμένου να επαναλειτουργήσουν [ΒΙΝΤΕΟ]

Έτοιμα να εφαρμόσουν ακόμη και πιο αυστηρά μέτρα εμφανίζονται τα εμπορικά μέτρα, φτάνει να επαναλειτουργήσουν, αυτό διαμηνύουν οι εκπρόσωποι των εμπορικών κέντρων σε όλη την Κύπρο.

Εντείνουν τις πιέσεις τους κλάδοι και επιχειρήσεις, οι οποίοι βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, ενόψει της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

Ένας από αυτούς, είναι και τα εμπορικά κέντρα τα οποία να ζητούν να επαναλειτουργήσουν, ακόμη και κάτω και από πιο αυστηρότερους περιορισμούς.

Καλώντας την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη, να μη προχωρήσει στο άνοιγμα μεμονωμένων καταστημάτων, και να παρατηρηθούν εκ νέου τεράστιες ουρές και απίστευτος συνωστισμός στους εμπορικούς δρόμους.

Οι εκπρόσωποι των εμπορικών κέντρων στην προσπάθεια τους να πείσουν την κυβέρνηση, να τους συμπεριλάβει στην πρώτη φάση αποκλιμάκωσης, προτείνουν μια σειρά από επιπλέον μέτρα. Μεταξύ αυτών είναι η διενέργεια rapid tests στους εργαζόμενους πριν επαναλειτουργήσουν αλλά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να επιτρέπεται η είσοδος σε ένα άτομο ανά 15 τμ, συνεχής καταμέτρηση των πολιτών εντός του κτηρίου αλλά και ενίσχυση του προσωπικού ασφαλείας για τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Ο Διευθυντής του Nicosia Mall, Γιώργος Γεωργίου, είπε «ότι θέλουν μπορούμε να κάνουμε μέχρι και αστυνόμευση να πληρώνουμε υπερωριακά την αστυνομία Κύπρου είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Πιέσεις για την επαναλειτουργία τους ασκούν επίσης και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση να ανοίξει τα γυμναστήρια, έστω και για προσωπική άθληση.

Ο οργανωτικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Γυμναστηριούχων, Μάριος Κουτσιής, είπε ότι «από την πρώτη Φεβρουαρίου δηλαδή ερχόμενη Δευτέρα, να διακαιόμαστε να κάνουμε one to one personal στο χώρο μας».

Απαίτηση η οποία όπως φαίνεται είναι και το μοναδικό σενάριο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο τραπέζι, ενόψει αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

Η πλήρης επαναλειτουργία των γυμναστηρίων θα είναι εφικτή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τονίζει ο κύριος Κούτζιης, τηρώντας βέβαια αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυαν και πριν.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.